Látszatintézkedések

2023.09.15. 07:00

Deutsch: a politikai befolyásvásárlás korrupt rendszere működik Brüsszelben

A politikus szerint az EP látszatintézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a brüsszeli korrupciós gépezet változatlanul működhessen tovább.

MW

Deutsch Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezen a héten megkezdte a munkát az Európai Parlament (EP), amely a szerdai plenáris ülésén megszavazta a testület saját belső etikai szabályainak a módosítását, amelyek az ősz végétől lépnek életbe. Az ülésen a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplője, a szocialista Eva Kaili is részt vett, sőt szavazott is.

Amikor kitört a korrupciós botrány, felerősödtek azok a hangok, miszerint az egész ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja. Én sok mindent láttam már a közéletben, sok mindent láttam már Brüsszelben is, de hogy ezeknek a véleményeknek lett igazuk, miszerint minden úgy megy tovább, mintha mi sem történt volna, az vérlázító. Ezzel sok tíz, sok száz millió európait kollektívan hülyének néz Brüsszel, a brüsszeli bürokrácia és ez a korrupt rendszer

− fogalmazott az üggyel kapcsolatban a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a Magyar Nemzetnek.

A most elfogadott szabálymódosításokban többek között az is szerepel, hogy az EP minden képviselőjének vezetnie kell, hogy mikor és kivel találkozik. Szigorúbb szabályozása lesz az ajándékok elfogadásának is, és minden képviselőnek a hivatali időszak elején és végén vagyonnyilatkozatot kell tennie.

Deutsch Tamás szerint ezek látszatintézkedések, hiszen itt nem etikai, hanem büntetőjogi kérdésről volt szó. Súlyos bűncselekményeket követtek el, amelyeknek egyelőre semmilyen büntetésük nincs. A most elfogadott intézkedéseknek pedig nincs visszatartó erejük. 

Ezek a szabályok senkit nem gátoltak volna abban, hogy elkövessék ezeket a bűncselekményeket

 − vélekedett a politikus, hozzátéve: „A politikai befolyásvásárlás korrupt rendszere működik Brüsszelben: hol a Soros-birodalom, hol katari dollármilliárdosok veszik igénybe. Ezt a rendszert kell megváltoztatni. Alapvető politikai változásra van szükség, a brüsszeli mocsarat le kell csapolni a következő európai parlamenti választáson.”

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Deutsch Tamás az Európai Bizottság elnökéhez fordult a "Soros-szervezetek" brüsszeli támogatása miatt

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, mert értékelése szerint súlyos kérdéseket vet fel a magyarországi "Soros-szervezetek" brüsszeli pénzügyi támogatása.

Deutsch Tamás pénteki, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: 

a "korrupt brüsszeli bürokrácia" a jövő évi választásokkal kapcsolatban láthatóan semmit nem akar a véletlenre bízni, Brüsszel ezért félmilliárd forintos támogatást adott a magyarországi "Soros-szervezeteknek".   

Úgy fogalmazott: "Míg a magyaroknak jog szerint járó uniós pénzeket Brüsszel a hatalmával visszaélve hosszú idő óta nem fizeti ki, sőt könnyen lehet, hogy a mi pénzünket az ukrajnai háborúra már el is költötték, addig első körben 500 milliót adtak különböző Soros-szervezeteknek, amelyek lényegében egyetlen dolgot csinálnak, Brüsszel javára Magyarország ellen dolgoznak."   

Értékelése szerint a helyzet teljesen egyértelmű, Brüsszel így már most előre finanszírozza a "magyar dollárbaloldal" kampányát.   

Közölte: ezért levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, mert - mint mondta - "számos súlyos kérdést vet fel a nyíltan és vállaltan Magyarország ellen áskálódó Soros-szervezetek brüsszeli bürokrácia általi támogatása". 

Deutsch Tamás közölte azt is: levelében felszólította a bizottság elnökét, hogy a "botrányos esettel" kapcsolatban sürgősen tisztázza az Európai Bizottság szerepét.   

"A válasz megérkezéséig is lassan mondjuk, hogy Washingtonban és Brüsszelben is végre megértsék: hiába finanszírozták és finanszírozzák külföldről milliárdokkal a dollárbaloldal kampányát, mi, magyarok nem hagyjuk magunkat" - jelentette ki a Fidesz politikusa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában