Tömeghisztéria

2023.09.19. 09:11

Benyomultak az al-Nasszr szállodájába a Ronaldóra kíváncsi iráni szurkolók (videó)

Több száz futballszurkoló nyomult be a teheráni Espinas Palace Hotelbe, hogy az al-Nasszr csapatával ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzésre érkezett Cristiano Ronaldót láthassa.

MW

2023. szeptember 18-án az Al Nassr egyik szurkolója Cristiano Ronaldo mezét tartja a magasba a szálloda előtt, ahol a sztár megszállt

Forrás: NurPhoto via AFP

Fotó: Morteza Nikoubazl

Az al-Nasszr a Perszepolisszal játszik kedden (ma) Teheránban csoportmérkőzést. A két együttes rijádi találkozója november 27-én lesz.   

Az ötszörös aranylabdás Ronaldo volt az első sztárfutballista, akit mesés szerződéssel sikerült Szaúd-Arábiába csábítani: tavaly december 30-án írt alá két évre médiaértesülések szerint 200 millió euróért, miután a Manchester United november végén szerződést bontott vele.   

Az olajban gazdag királyság dollármilliárdokat áldoz arra, hogy a sportban és a szórakoztatóiparban is nagyhatalommá váljon.   

A párharcra annak nyomán kerülhet sor, hogy a síita többségű Iszlám Köztársaság és a szunnita királyság hét év ellenségeskedést követően idén márciusban – kínai közvetítéssel – a diplomáciai kapcsolatok helyreállítása mellett döntött. Irán és Szaúd-Arábia egymás vetélytársai a régióban a politikai és katonai befolyást illetően.   

Az al-Nasszr hétfőn megérkezett Teheránba, ahol kitört a hisztéria a portugál sztár érkezése miatt. Ronaldo rajongói üldözőbe vették a csapatbuszt, berontottak a szállodába, és le kellett fújni az al-Nasszr edzését miattuk – írja a Magyar Nemzet.

A rajongók üldözőbe vették a csapatbuszt, majd az al-Nasszt szálláshelyre is betódultak. A vérmesebb drukkerek a portugál sztár nevét skandálva, a rendőrökön átfurakodva jutottak be a szállodába és töltötték meg a folyosókat, illetve a közösségi tereket.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában