liverpooli siker

2019.04.18. 10:40

Klopp egyelőre nem foglalkozik Messiékkel

Jürgen Klopp nagyon örül annak, hogy csapata, a Liverpool a Barcelonával mérkőzhet a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, de még nem ezzel foglalkozik.

Liverpool's English midfielder Jordan Henderson (L) celebrates with Liverpool's German coach Jurgen Klopp their win at the end of the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between FC Porto and Liverpool at the Dragao stadium in Porto on April 17, 2019. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

„Vasárnap Cardiffban játszunk,

amikor holnap felébredek, százszázalékosan ezzel foglalkozom, és egyelőre nem a Barcelonával”

- mondta a szerdai, portói találkozót követő sajtótájékoztatón.

A Liverpool a hazai pályán aratott 2-0-s győzelme után az idegenbeli visszavágón 4-1-re nyert, ezzel egymás után másodszor jutott be a BL legjobb négy csapata közé.

„Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok. Voltak lehetőségeink, aztán gólt is szereztünk, a második félidőben pedig világossá vált, hogy a Porto nem képes végig fenntartani játéka színvonalát”

- vélekedett.

A német tréner a 6-1-es összesítést túlzónak érezte, akárcsak Sérgio Conceicao, a portugálok vezetőedzője.

„Úgy vélem, ez nem igazságos. Nem érdemeltünk kétgólos vereséget az Anfield Roadon, ezúttal pedig úgy készültünk, hogy lehetséges a továbbjutás,

megvolt a helyes stratégiánk, jól is kezdtünk minden szinten, de amikor az ellenfél bejutott a tizenhatosunkra, mindig gólt is szerzett”

- értékelte a mérkőzést.

Conceicao azon kesergett, hogy a Liverpoolnak mindössze négy kapura tartó lövése volt, és azokból mindig be is talált. Ez – amint azt ugyanakkor elismerte – jól érzékelteti az angol csapat kvalitását.

„Többet érdemeltünk, a közönség is többet érdemelt, ezzel együtt jó képet mutattunk a portugál labdarúgásról.

Nagyszerű szereplésünk volt a sorozatban, nem fogjuk elfelejteni ezt az idei menetelést”

- tette hozzá.

Forrás: MTI

Borítókép: Henderson és Klopp öröme a Porto kiverése után

AFP / Patricia de Melo Moreira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában