Forma-1

2019.11.26. 17:00

Elárverezik Michael Schumacher 2002-es Ferrariját

A hétvégi szezonzáró Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj keretében kerül kalapács alá a legendás autó.

German Formula One driver Michael Schumacher of the Scuderia Ferrari team celebrates on the podium and Spanish Fernando Alonso (rear) of the Renault F1 team looks dejected after the Grand Prix of France at the Magny-Cours race track, Nevers, France, Sunday, 16 July 2006. Photo: Rainer Jensen

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Rainer Jensen

A Sotheby's aukciósház öt- és hétmillió euró közötti összegre számít a versenygépért.

A hétszeres világbajnok német pilóta ezzel a karosszériával három futamgyőzelmet aratott, abban az évben pedig ötödik vb-címét nyerte.

A hétvégén más autók is kalapács alá kerülnek, köztük egy Benetton B192, Schumacher 1992-ben ezzel teljesítette pályafutása első teljes F1-es idényét. A kocsik nem a német sportember tulajdonában vannak.

Az árverés szombaton kezdődik.

Az 50 éves Michael Schumacher ötször a Ferrarival lett világbajnok, kétszer a Benettonnal nyert. 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!