Siker, pénz, csillogás

2017.08.14. 19:49

Danielle Steel hetvenéves

Az írónőért, akiről gyakran beszélnek úgy – természetesen nem rossz értelemben -, hogy voltaképpen saját élete a legfőbb múzsája, milliók rajonganak világszerte.

A romantikus regények koronázatlan királynője, Danielle Steel augusztus 10-én töltötte be 70. életévét – mint arról többek között a famousbirthday.com is beszámolt. Az írónőért, akiről gyakran beszélnek úgy – természetesen nem rossz értelemben -, hogy voltaképpen saját élete a legfőbb múzsája, milliók rajonganak világszerte. És hogy miért is emlegetik így?

Nos, Danielle Steel igazi nő, aki egyszerűen „nem hajlandó megöregedni”, azaz a hírek szerint pontosan úgy éli az életét manapság is, ahogyan bestsellereinek szerelmes lelkű hősei. Tele szenvedéllyel, szeretettel és persze újabb és újabb regényötletekkel.

Steel a földkerekség egyik legsikeresebb írónője; könyveiből eddig 800 millió példányt adtak el világszerte, 28 nyelvre fordították le őket, és 22-t filmesítettek meg. Saját maga sem titkolja, hogy ennek az üstökösként ívelő karriernek bizony biztos alapot ásott önnön szerelmi élete.

Ezek tudatában pláne hihetetlennek hangzik, hogy annak idején, még kislány korában apácának készült -, igaz, hogy katolikus nevelést kapott, és vélhetően ez akkor inkább a szülei, mint az ő döntése volt.

Később tanult divattervezést és a New York-i egyetemen irodalmat hallgatott.

Családi és szerelmi élete megjárta a poklot és a mennyországot is, mint azt nem győzi Steel hangsúlyozni, de egy biztos: ő minden idők legsikeresebb „élő” bestsellerírója és toplistás az eladások terén is.

Danielle Steel a Facebookon is aktív, egyebek között ott ír következő könyvéről:

Se szeri se száma az általa írt és megfilmesített regényeknek, íme egy részlet a sok közül, a Vanished, azaz az Eltűnt című moziból, amelyben a Melrose Place sztárja, Lisa Rinna kapta meg a főszerepet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!