Kultúra

2012.12.05. 17:36

Szeretlek Békéscsaba: Tomanek és Józsa elismerése

Közel 200 nézője, hallgatója volt kedden este a békéscsabai városháza dísztermében az idei utolsó irodalmi estnek. Az elmúlt csaknem hét év estjeinek emlékezetes pillanatait is felelevenítették. Frankó Attila főszervezővel beszélgettünk.

Ny. L.

– Díjakat is átadtak a rendezvényen, kiket ismertek el?
– A Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját Tomanek Gábor és Józsa Mihály színművészek vehették át, nagyon sokat tettek a Békéscsabai Irodalmi Estekért. Szeretlek Békéscsaba-díjat is átadtunk, mégpedig Iványi Zoltán NB I-es labdarúgó-játékvezetőnek, aki méltóan képviseli a várost, sőt az egész országot futballbíróként, és lokálpatriótaként Békéscsabán maradt. A lecsófesztiválra is mindig összetoborozza a sípmestereket. Idén a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöksége szavazta meg a díjazottat, jövőre a kuratórium dönt majd.

– Milyen programja volt az idei zárórendezvénynek?
– Az elmúlt hét év aranypillanatainak felidézése mellett karácsonyi versek hangzottak el, Aradi András evangélikus lelkész adventi és karácsonyi köszöntőt mondott. Hét év után a párom rábeszélésére az én írásaim is a műsor egy blokkját alkották.

– Jövőre is folytatódnak az irodalmi estek?
– Mégpedig sztárparádéval, többek között Hűvösvölgyi Ildkó és Fodor Zsóka színművészekkel és számos meglepetéssel. Az első est időpontja január 8., helyszín a városháza díszterme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!