Kultúra

2009.11.09. 13:09

Dal az illegális letöltések ellen

Az illegális letöltések ellen szállna harcba új, közösen felénekelt dalával a magyar zenei élet néhány előadója. A kezdeményezést az egykori megasztáros Szabó Eszter és párja, Kontor Tamás hívta életre.

BEOL

Összefogott az ország néhány popzenésze és egy allstars-típusú dalban énekelnek a jogtiszta zenéért. Szabó Eszter és Kontor Tamás szerzeményét már a tengerentúlon, egy nemzetközi dalversenyen is díjazták korábban – a dal mostantól magyar nyelven is hallható lesz.

A szerzők zenész barátaikat is felkérték, hogy énekeljenek velük. A meghívottak mind vállalták a felkérést, sőt a Rock Televízió egy videoklip leforgatását is felajánlotta a csapatnak.

A dalban Szabó Eszter és Kontor Tamás mellett hallható Gáspár Laci, Tóth Gabi, Keresztes Ildikó, Roy, Farkas Zsófi, Szecsödy Károly, Puskás Peti, Mark, Abaházy Csaba, Judy, Cini, Röme, Hien, Nagy Ádám, a vivás Zola, Széles Izabella, valamint Gitano hangja is.

A „Tarts életben még” című dal kapcsán korra és zenei stílusra való tekintet nélkül álltak össze az előadók, hogy megértessék rajongóikkal: „Helyzetük egyre nehezebb, hiszen az illegális letöltők a zenészeket minden bevételüktől megfosztják, attól is, amiből az újabb lemezek készülnének.”

– Akármilyen elhivatottak is, lassan semmi esélyük sem marad arra a zenészeknek, hogy újabb albumokat készítsenek – hangsúlyozta a kezdeményezést életre hívó Szabó Eszter.

A felvétel különlegessége, hogy megjelenik ugyan, de a dalhoz egyáltalán nem készül a közönség számára megvásárolható album, így a hangfelvétel sehol sem lesz boltokban beszerezhető, csak a rádióban, televízióban és az interneten hallgatható majd meg. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a „tiszta zene” fontosságára, és az illegális letöltések következményeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!