Közélet

2016.11.03. 21:11

Korszerűsítik a kollégiumokat

Több mint 270 millió forint értékben épületenergetikai korszerűsítést végeznek a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Vízmű- és Trefort-kollégiumában.

Ny. L.

A csütörtöki megyeszékhelyi sajtótájékoztatón Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta: a Vízmű-kollégium 1972-ben épült, és 44 esztendeje kívülről nem nyúltak hozzá az épülethez. Helyenként már vakolathullás miatt el kellett zárni területeket.

Ezért is jött jól ez épületenergetikai korszerűsítésre kiírt pályázat, melyen nyertek mindkét említett kollégiumot illetően. A felújítás hő- és vízszigetelést, teljes nyílászárócserét ugyanúgy magában foglal, mint a napelemrendszer kiépítését.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa kis nosztalgiával kezdte mondandóját: 1973-ban a Vízmű-középiskolában érettségizett. Ahogy fogalmazott, régen volt, miként a kollégium építése is. Elmondta, a jövő év első feléig megvalósuló felújítással komfortosabbá válnak az intézmények, és 80 százalékos energiamegtakarítás érhető el.

Dajka Sándor tervezőmérnök a korszerűsítés technikai ismertetése mellett kiemelte, a kivitelezés során a lehető legkisebb kellemetlenséget igyekeznek okozni a kollégiumokban lakó diákoknak és az ott dolgozóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!