Közélet

2015.01.25. 16:13

Külföldön élő nők adományoztak

Nagyszabású adományosztást rendeztek szombaton Békéscsabán, a Baptista Gyülekezet termében. Az eseményen mintegy 25 köbméter, több millió forint értékű ruha, játék, élelmiszer és például jó néhány babakocsi is gazdára talált.

P. G.

A program szervezője, Fadgyas Péter lapunknak elmondta, a támogatást Nyugat-Európában, Írországban, Angliában, Németországban, Hollandiában élők magyarok, elsősorban hölgyek adták össze.

— Nagyon érdekes, hogy olyanok álltak a kezdeményezés mellé, akik maguk sem tartoznak a leggazdagabbak, a leginkább jómódúak közé, mégis az első szóra léptek, hogy enyhítsék az anyaországban élők helyzetét — ecsetelte Fadgyas Péter, aki maga is élt külföldön, jó néhány szép sikert ért el, de lánya születésekor hazaköltözött, hogy több időt tölthessenek együtt. Azóta személyszállítással foglalkozik, elsősorban külföldre. Útjai során hozta haza a rengeteg adományt, illetve más is segített neki.

A békéscsabai baptista imaház termében az adományosztásra az elejétől a végéig rengeteg érdeklődő érkezett, és nem volt olyan, aki ne talált volna a kedvére való holmit.

— Az elmúlt évek alatt megtanultam, hogy az emberi örömnél nincs több — fogalmazott a szervező. — Örülök, hogy egyfajta példát tudunk mutatni, és segíteni a Békés megyében élőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!