Közélet

2014.09.30. 18:18

A sajtó többszínűségét kezdeményezik

Szigetvári Viktor, az Együtt – Korszakváltók Pátjának társelnöke és Bod Tamás, a DK, az Együtt, a PM és az MSZP közös gyulai polgármester-, valamint képviselőjelöltje tartott kedden sajtótájékoztatót a fürdővárosban.

Ny. L.

Szigetvári Viktor két hangsúlyos programelemet emelt ki: a helyben elnyert, felhasznált közpénzek átláthatóságának nyilvánosságát és a helyi sajtó többszínűségét, hogy a helyi média ne csak egy párt szócsöve legyen.

Szigetvári Viktor kiemelte, az előbbi programelem megvalósítása nagyon egyszerű, a helyi közpénzeket érintő minden döntés kerüljön fel az önkormányzat honlapjára. Ez nemcsak Gyulára, hanem a többi településre is vonatkozik. A helyi sajtót illetően hangsúlyozta, egy-egy településen különböző meggyőződésű, értékeket magukénak valló emberek élnek, és az az üdvözítő, ha senkit nem zárnak ki politikai alapon a nyilvánosságból.

Szigetvári Viktor kiemelte, Gyulán Bod Tamás személyében a demokratikus ellenzék széles összefogáson nyugvó jelöltet indít polgármester-jelöltként. Bod Tamás hozzátette, ahhoz, hogy Gyula város polgárai tájékozottak legyenek a négy aspiráns céljairól, továbbra is fenntartja kezdeményezését a polgármester-jelölti vitára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!