Közélet

2011.11.30. 19:20

Kapnak cafeteriát a megyei intézmények dolgozói

Soron kívüli, rekord gyorsaságú megyegyűlést tartottak szerdán délután Békéscsabán. A testület technikai kérdésekben hozott döntéseket, viszonylagos egyetértésben.

G. E.

A képviselők a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Közalapítvány  kuratóriumi elnökévé Hamza Zoltánt, míg tagjaivá Petróczki Zoltánt és Simon Gergőt választották. A kuratórium új elnökének és tagjainak megbízatása ez év november 30-ától 2015. június 30-áig tart.

A megyegyűlés tagjai Fodor Józsefet választották a Thermál Consulting Regionális Turizmusszervező és Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetőjévé, s a Békés Airport Repülőtér Működtető Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetőjévé is. A Békés Airport Kft.-ben ugyanezt a posztot már 2010. december 22-e óta látta el Fodor József, a megbízatás azonban idén december 31-én lejár, ezért volt szükség az új választásra.

A bejelentések között tárgyaltak és határoztak a képviselő-testület tagjai a megyei intézmények cafeteria juttatásairól. E szerint 170 millió 200 ezer forintot biztosítanak arra, hogy azok a közalkalmazottak, akik a hatékony működés szempontjából kiemelkedő tevékenységet végeztek, cafetéria juttatást kaphassanak.

Egy másik napirendben a megyei önkormányzat tulajdonosi rendelkezési jogát ez év december 16-áig átadták a pénzügyi bizottságnak azzal, hogy határozzák meg a tárgyi eszközök körét a Békés Megyei Jókai Színháznál, a Békés Megyei Napsugár Bábszínháznál és Békés Megyei Képviselő-testület Ellátó és Szolgáltató Szervezeténél.

A szerdai ülés végén Farkas Zoltán elnök közölte, a decemberi megyegyűlést megelőzően még várható egy újabb, soron kívüli testületi ülés megtartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!