Közélet

2011.01.27. 13:50

Megválasztották az új fürdőigazgatót Gyulán

Több személyi kérdésben is döntés született a csütörtöki gyulai közgyűlésen, új vezetője van a várfürdőnek és a turisztikai kft.-nek.

g. e.

A legnagyobb érdeklődés a várfürdőt érintő napirendet kísérte, melynek tárgyalását előre vették az ülés menetében. Dr. Görgényi Ernő polgármester tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy Kovacsics Imre, a kft. ügyvezető igazgatója január 17-én levélben kezdeményezte visszahívását a posztról, döntését egyéb elfoglaltságaival indokolta.

Az érintett mindezt szóban is kiegészítette: — Mindenekelőtt köszönöm a kétéves bizalmat, melyet a városvezetés és a testület részéről kaptam, s ami bizony, néha 200 évnek tűnt. Ennyi tárgyalásra még sohasem kellett járnom, az elmúlt két évben szinte nem volt olyan hónap, amikor valamilyen peres eljárás miatt ne kellett volna bíróságra mennem.

Mindez javarészt ismeretlen ismerősöknek volt köszönhető, de a perek zömét megnyertük — mondta Kovacsics Imre, utalva a teremben jelenlévő Cséfán Lajosra, a fürdő előző igazgatójára. A most leköszönő vezető a továbbiakban azt ecsetelte, milyen nehéz két esztendő áll mögöttük. A gazdasági válság, a tavaly nyári rossz időjárás, több gyulai hotel időszakos zárva tartása számottevő kieséseket okozott.

Jó döntésnek nevezte ugyanakkor a szaunapark megépítését, amely véleménye szerint 1,5—2 év alatt megtérül. Nagy reményeket fűz a leköszönő vezető a mintegy 2,5 milliárdos fejlesztéshez is, melyre benyújtották a pályázatot. — Fürdőigazgatók egyetemi szintű képzésének megszervezésében, s az oktatásban is részt veszek.

Emellett 10—15 önkormányzat keresett meg azzal a kéréssel, hogy veszteségesen működő fürdőiket világítsuk át, és adjunk megoldási javaslatot az átszervezésekre — indokolta Gyuláról való távozását Kovacsics Imre azzal, hogy nevesítette azokat az egyéb elfoglaltságokat, melyekre hivatkozva közös megegyezéssel válik meg a várfürdőtől.

Boros László Attila, az intézmény eddigi általános igazgatója a közgyűlés szünetében megtartott sajtótájékoztatón így fogalmazott: — Rend, nyugalom, fejlődés. Erre van szükség a fürdőben. Fiatal, lendületes, helyi dolgozókból álló csapattal igyekszünk mindezt megteremteni. Új munkatársainkat február 15-éig bemutatjuk a nyilvánosság előtt is, s a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetünk a kommunikációra. A fejlődés záloga pedig az előttünk álló családi élményfürdő megvalósítása — mondta az új vezető.

Ugyancsak jövőbeni terveiről beszélt a képviselők előtt Komoróczki Alíz, akit a Gyulai Turisztika Kft. ügyvezető igazgatójává választottak meg. — Fontos a város turisztikai marketingtevékenységét erősíteni, jól kihasználni az internetes portál lehetőségeit, szállásfoglalási rendszert működtetni, illetve a hét minden napján standard programokkal szórakoztatni vendégeinket.

Hosszú távon a TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment) szervezet kialakítása a célunk, melyben az önkormányzat és a magánszféra együttműködve fejleszti az idegenforgalmi lehetőségeket, s teremti meg a marketing feltételeit. Komoróczki Alízt a közgyűlés egyhangú döntéssel, 2014 decemberéig bízta meg a város turisztikai kft.-jének vezetésével.

Dr. Görgényi Ernő a testületi ülésen tájékoztatta a képviselőket a várfürdőben történt tűzesetről. A polgármester elmondta, a keletkezett kárt 20 millió forintra becsülik, s a fürdő vagyonbiztosítása fedezi ezt, így helyreállítható a szaunapark.

A tűz okának vizsgálata még nem zárult le, egyelőre annyit tudni, hogy vélhetően egy vezérlőpanel mellett lévő mágneses kapcsoló okozta a tüzet. Belső vizsgálat is indult a fürdőben, s átfogóan ellenőrzik az érintésvédelmet is. A polgármester leszögezte, első a vendégek biztonsága. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!