Közélet

2009.01.22. 17:10

A Körös Volán 68 milliót kért, 15-öt kapott - tanácskozik a csabai közgyűlés

A napirendi pontok — kitüntetések hosszú sora, fellebbezés, dajka alkalmazása egy óvodában és munkahelyteremtő támogatás — nagy számához képest rövid zárt ülés után nyitotta meg Vantara Gyula az év első rendes közgyűlését Békéscsabán.

f. m.

A testület megszavazott 14 millió forintot a 2. Számú Általános Iskola komplex felújításának tervezésére. A város tavaly év végén mintegy 500 millió forintot nyert uniós pályázaton az oktatási intézmény felújítására.

Nem lesz bicikliút Mezőberény és Békéscsaba között. A 300 millió forintos látványberuházásnál kapásból négy másik fontosabb szakaszt említett Pap János SZDSZ-es képviselő, ahol inkább szükség lenne kerékpárút építésre.

Komoly vitát váltott ki, hogy a Körös Volán Zrt. 68 millió forintos működési támogatási kiegészítést kért a várostól. A bizottsági javaslat alapján a testület 15 millió forintot ítélt meg a társaságnak. Továbbá szóba került, hogy 120 ezer kilóméteres futásteljesítmény csökkentést terveznek 2009-re, amely a helyi autóbuszközlekedést érintené. Szarvas Péter vezérigazgató elmondta, részletes utasszám vizsgálatot végeztek. A kilométerszám-csökkentés így a kihasználatlan, vagy gyengén kihasznált járatokat érintené. A februári közgyűlés visszatér a témára, ekkor terjeszti be új menetrendjét is a társaság.

Halász Zsanett az Együtt Békéscsabáért Egyesület képviselője indítványozta, hogy mivel félidőben járnak a ciklusban, készíttessen a város közvéleménykutatást. Íly módon kiderülne, az itt lakók, mennyire elégedettek a testület munkájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!