Közélet

2008.01.15. 22:33

Elolvadt a városházi SZDSZ-frakció Békéscsabán

Kilépett a békéscsabai önkormányzat háromtagú szabad demokrata frakciójából Bokros Mátyás képviselő, és a továbbiakban függetlenként kíván politizálni a testületben. Bokros Mátyás a továbbiakban, mint független képviselő kíván tevékenykedni. Döntésével megszűnik a városban a liberális frakció, mert a képviselőcsoport alapításához minimum három képviselő szükséges - írja az MTI

MTI

Bokros Mátyás nem kívánta kommentálni kilépésének indokait, mindössze annyit mondott, hogy nincs semmilyen személyi konfliktusa a párt békéscsabai politikusaival. Bokros Mátyás, aki egyébként nem lépett be a liberális pártba 2002 óta tagja a békéscsabai képviselő-testületnek, ezen belül a 16. számú, úgynevezett gerlai településrész egyéni képviselője.

Mandátumát mindkét önkormányzati választáson egyéniben, az SZDSZ támogatásával nyerte el. A legutóbbi voksoláson egyéniben rajta kívül csak fideszes jelöltek győztek Békéscsabán.

A békéscsabai szabad demokrata képviselő-csoportban az utóbbi időben nem ez lesz az első változás, hiszen a közelmúltban lemondott képviselői mandátumáról Velkey Gábor, akit időközben országgyűlési képviselővé választottak a korábban lemondott Kis Zoltán helyébe. Velkey helyét a békéscsabai képviselő csoportban Vámos József veszi át, aki már az előző ciklusban is képviselte a liberális elveket az önkormányzatban. A másik liberális képviselő Pap János, aki a rendszerváltás kezdete óta, egészen a legutóbbi választásokig, mint polgármester irányította Békéscsabát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!