migráció

2021.08.11. 10:29

Újabb határsértőket fogtak el Battonyánál

A szolgálatot teljesítő rendőrök a keddi napon országos szinten összesen 278 határsértőt tartóztattak fel.

beol.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök összesen 93 határsértőt tartóztattak fel, Csongrád-Csanád megyében százharminchét-, Komárom-Esztergom megyében négy-, Fejér megyében hét-, Veszprémben huszonegy, Győr-Moson-Sopron megyében kettő-, Vas megyében pedig tíz határsértőt tartóztattak fel – olvasható a police.hu közleményében.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, iráni, pakisztáni, palesztin, szomáliai, líbiai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Békés megyében, Battonyán négy migránst fogtak el a rendőrök. További 3 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás, két embercsempészt Győr-Moson-Sopron megyében, egy embercsempészt Vas megyében fogtak el a rendőrök, míg 2 fő ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!