lezárt nyomozás

2021.11.23. 09:16

Bűncselekményhez vezetett a megromlott párkapcsolat Pusztaföldváron

Megváltoztatta volt élettársa e-mail fiókjának jelszavát egy pusztaföldvári nő. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene és az ügyének vizsgálatát befejezte.

Beol.hu

Bűncselekményhez vezetett egy megromlott párkapcsolat. Egy pusztaföldvári nő júniusban belépett volt élettársa e-mail fiókjába és megváltoztatta a jelszót. Nem kellett feltörnie a fiókot, mert korábban a férfi maga adta meg neki a jelszavát, hogy intézze az ügyeit. Miután összevesztek, a nő megharagudott rá és bosszúból kellemetlenséget akart okozni neki, ezért nézte meg és tette hozzáférhetetlenné a férfi számára a leveleit. A férfinak volt egy másik e-mail címe is, a nő abba a postafiókba is megpróbált belépni, de nem sikerült neki. Kihallgatásán a nő elmondta, hogy már megbánta, amit tett. Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene és ügyének vizsgálatát befejezte, majd a nyomozás iratait november 19-én továbbította az ügyészségre.

 

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy mindenki vigyázzon a jelszavaira, titkos kódjaira! Senkinek, még barátoknak, jó ismerősöknek se adják meg azokat, mert ha megromlik a kapcsolat, lehet, hogy a másik fél használni fogja azokat.

Ne adjanak hozzáférést senkinek a levelezésükhöz, banki adataikhoz, számlájukhoz, elektronikus ügyintézési felületekhez és a bankkártyájuk PIN-kódját se adják meg senkinek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!