békés megye

2021.09.01. 10:49

Ismét bővül a katasztrófavédelem tiszti kara

Huszonegy kolléga vehette át augusztus harmincegyedikén első tiszti kinevezését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A kollégák hét megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon szolgálnak tovább tisztként. A kinevezési okmányokat az országos katasztrófavédelmi főigazgató hatósági helyettese, dr. Mógor Judit tűzoltó dandártábornok adta át.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte tűzoltó századossá a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Huszka Zsolt tűzoltó zászlóst.

Tűzoltó főhadnagyként szolgál tovább a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományában a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Keskeny Zoltán tűzoltó zászlós. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató kinevezte tűzoltó hadnaggyá a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Szőts Zoltán János tűzoltó főtörzsőrmestert.

Fotó: Schober Andor – RSOE

A kinevezési okmányok átadását követően a tisztek fogadalmat tettek, amelynek szövegét Ondrik Pál tűzoltó őrnagy olvasta elő. Mindezek után dr. Mógor Judit tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató hatósági helyettese a frissen esküt tett tisztekhez fordulva úgy fogalmazott, a kinevezés napja mérföldkő nemcsak a hivatásuk, hanem a magánéletük szempontjából is. A tábornok hangsúlyozta, a tiszti fogadalom szövegének minden egyes szavát kötelezőnek kell tekinteni úgy saját maguk, mint az alárendelt kollégák felé. Mint a főigazgató-helyettes mondta, amikor kihívásokkal találják szemben magukat, amikor nehéz idők járnak, gondoljanak vissza ezekre a felemelő pillanatokra, merítsenek erőt belőlük, és találják meg segítségükkel a helyes megoldást – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!