Kék hírek, bulvár

2008.12.10. 08:24

Baleseti krónika: fagy, figyelmetlenség és ittasság az okok között

A kedden megyénkben történt közlekedési balesetekről tájékoztatta hírösszefoglalójában szerkesztőségünket a rendőrség. A balesetek okai között a megváltozott látási- és útviszonyok, a figyelmetlenség, valamint az ittasság is szerepelnek.

BEOL

Mezőberényben a Gyár utca 3. szám előtt két kerékpáros ütközött össze. Egy ittas férfi kivilágítatlan kerékpárjával a Szántó Kovács János utca irányából a Hattyú utca irányába haladt, amikor áttért a menetirány szerinti bal oldalra és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő biciklissel. Utóbbi a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett – tudtuk meg a rendőrség sajtóügyeletesétől.

Mint arról kedden reggel már hírt adtunk, a köd és a fagyos, csúszós út vezetett balesethez a megye több pontján, így például Mezőberény és Békés között is. Itt egy személyautó vezetője nem vette figyelembe a megváltozott út és látási viszonyokat és egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban az autójával megcsúszott. Erre reagálva ellenkormányozta az autóját, amitől megsodródott és az út menetirány szerinti jobb oldali útpadkáján lehaladt és az árokba hajtva felborult. Az autó egyik utasa 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, egy másik pedig 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. 

Gyula és Szabadkígyós között három tehergépkocsi ütközött össze. A 4431. és a 4433. számú utak kereszteződése mellett kiépített vasúti átjárónál egy forgalmi okokból várakozó tehergépkocsinak hajtott egy másik teherautó. Az ütközés következtében az álló teherautó neki ütközött az előtte, szintén forgalmi okokból álló teherautónak. A középső teherautó vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Megtudtuk továbbá, hogy Szarvason egy bevásárlóközpont parkolójából akart kihajtani a Szabadság utca irányába egy személygépkocsi, de nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező, a kiépített kerékpárúton szabályosan közlekedő biciklisnek és összeütköztek. A kerékpáros 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!