Ökölvívás

2018.10.17. 10:19

Surman Zoltán Jr. és Kovács Kristóf is világbajnok lett

Nagy sikerrel végződött a békési Surman Boxing Team csapata számára a kistarcsai sportcsarnokban hétvégén megvívott 1. Gedó György Ökölvívó Gála. Két fiatal, Surman Zoltán Jr. és az egyébként kétegyházi illetőségű Kovács Kristóf derekára is rácsatolták a világbajnoki címet szimbolizáló díszes övet.

G. P.

A kistarcsai megpróbálták az amatőr és a profi ökölvívást közelíteni egymáshoz. Ennek jegyében magyar–lengyel amatőr találkozót is rendeztek, míg a profiknál három címmérkőzésre is sor került.

Az esemény díszvendégei között Sárfalvi Pétert, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárt, a névadó Gedó Györgyöt is köszöntötték.

A Surman Boxing Team csapata, három versenyzővel képviseltette magát, mindhármat Feja Tibor menedzselte, aki a rendezvény fő szervezője is volt egyben. Tóth László nagyközépsúlyban (76,2 kg), 8 menetben mérkőzött meg a még veretlen Páczi Istvánnal, aki a mérkőzés előtt magyar ranglista 2. helyén állt. Tóth több évet kihagyott, nemrég kezdte el újra az edzéseket. Mióta ismét edzésbe állt, ez volt a 4. mérkőzése és ezt megelőzően, minden mérkőzésén az első menetben kiütötte ellenfeleit.

A mérkőzés jó tempóban kezdődött, mindkét fiú azonnal nyomás alá akarta helyezni a másikat, amelyből rendre Tóth jött ki jobban. Bár néhány nagyobb ütés eltalálta a Surman Boxing Team versenyzőjét, végig betartotta a taktikai utasításokat és az eredményhirdetéskor az ő kezét emelték a magasba.

A folytatásban Surman Zoltán Jr. a még veretlen Horváth Dominikkel küzdhetett meg kisváltósúlyban (63,5 kg) az UBO (Universal Boxing Organization) ifjúsági világbajnoki címéért, ahol a 24 év alattiak küzdhettek. Junior határozottan „ráállt” ellenfelére és nagy ütés-váltás alakult ki, amikor is egy testre mért balfelütés után az ellenfél padlóra került. A bíró számolását követően az ellenfél jelezte, hogy folytatja a mérkőzést. Surman azonnal beszorította ellenfelét a sarokba és iszonyatos ütészáport zúdított rá, amelynek következtében ellenfele ismét padlóra került, mire a bíró azonnal beszüntette a mérkőzést, így a békési fiú lett a világbajnok.

Az est másik címmérkőzésén Kovács Kristóf csaphatott össze a szerb Darko Knezeviccsel a GBF (Global Boxing Organization) váltósúlyú (66,7 kg) világbajnoki övéért. A taktika ezen az összecsapáson is az volt, hogy azonnal próbálják meg hangsúlyos ütésekkel testen eltalálni a szerbet. Kristóf ezt betartva kétszer is padlóra küldte vetélytársát, aki a második leütést követően nem tudta folytatni a mérkőzést.

Beküldött felvétel.

– Zoli egy nagyon hosszú, tizenkét hetes felkészülésen van túl. Ebben nagy segítségünkre volt Pátkai Lilla, diplomás gyógytornász és Bondár Gábor erőnléti edző a Baross Fitnes csapatából, ezúton is köszönjük nekik a kitűnő munkát. Csodálatos alkalom volt ez a gála a Surman Boxing Team csapatának, hiszen három mérkőzésből három győzelemmel és két világbajnoki címmel térhettünk haza – mondta elégedetten id. Surman Zoltán, a fiúk felkészítője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában