Röplabda

2018.01.14. 20:23

Revansot vettek Dobiék

Győzelemmel kezdte a Linamar-Békéscsabai RSE csapata az Extraligát.

G.P.

UTE–Linamar-Békéscsabai RSE 1:3 (–22, 20, –12, –15)

Extraligás női röplabdamérkőzés. Budapest, Megyeri út, 500 néző. Vezette: Adler, Tillmann. UTE: Cross 8, Bleicher R. 2, Szűcs K. 8, Bezsandolszka 8, Bosio 3, Hiruela 8. Csere: Kötél D. (liberó), da Silva 9, Dégi, Ancsin. Vezetőedző: Horacio Bastit. Békéscsaba: Koseková, IVANOVICS 18, PEKÁRIK 11, Fresco 13, Mlinar 9, DOBI 16. Csere: Molcsányi, Szp in (liberók), Ludmán 1, Petrenkó, Szedmák. Vezetőedző:Alberto Salomoni.

Kellemetlen emlékekkel távozott decemberben Újpestről a Békéscsaba, amely ott és akkor elveszítette 88 mérkőzésből álló hazai veretlenségi sorozatát. Az akkori sikerből merítve a lila-fehérek bátran kezdtek és az első szett közepéig jobbára vezettek is, mígnem Dobiék átvették a vezetést, s innentől kezdve egyre magabiztosabban röplabdázott a bajnok. Két pontnál jobban nem tudott meglépni, mert több nyitás sem sikerült és a védekezés sem szuperált a megszokott módon. Tapadt az UTE a vendégére, de a Csaba Mlinar ejtésével az első szettlabdát értékesítette.

Csak rövid ideig tartott a BRSE lendülete a második játszmában, mert az UTE hamar magára talált. Dobiék azonban nem aludtak bele teljesen a mérkőzésbe, és a szett első harmadának végén ismét átvették a vezetést. A lilák azonban nem szakadtak le, és már a második technikai szünet előtt újra az ő előnyük volt leolvasható a villanyújságról. Vérszemet kaptak és négy-öt pontot is közé téve tulajdonképpen gond nélkül húzták be a játszmát.

A harmadik felvonás első szakaszában mintha csak egy csapat lett volna a pályán, Kosekováék korán utcahossznyi előnyre tettek szert, s hiába kért időt az újpestiek argentin edzője, nem tudtak visszatérni arra a szintre, amire a 2. játszmában jutottak. Teljesen elbizonytalanodtak a Megyeri útiak, Pekárikék pedig végre azt mutatták, amit valójában tudnak, határozott támadójátékkal, jó mezőnyözéssel és jól felépített védekezéssel szórakoztatták a csapatot Újpestre is elkísérő közönségüket. Korán elérték a tíz pontos különbséget, és villámgyorsan pontot is tettek a játszma végére.

A 4. játék is jól alakult csabai szempontból, sokáig úgy festett, hogy nagyon meg sem kell erőltetnie magát a vendégcsapatnak, ám a játszma derekán rákapcsolt az UTE, három pontra felzárkózott. Molcsányiék azonban már nem tették meg újra azt a szívességet, amit decemberben, nem engedtek ki, rátettek egy lapáttal, és megnyerték nemcsak a szettet, hanem a 100 percig tartó mérkőzést is, revánsot véve a korábbi vereségért.

A Békéscsaba győzelemmel rajtolt tehát az Extra Ligában, hogy két nap múlva már hazai környezetben, a Jászberény ellen folytathassa, hasonló eredménnyel.

Horatio Bastit: – A csabaiak mindig nagyon erősek a hálónál és most a védekezésük is remekül működött. Nekünk a blokkunk sem működött és nyitásaink sem voltak igazán jók.

Alberto Salomoni: – Nagyon nehéz itt Újpesten nyerni, mert argentin kollégám remek munkát végez. A csütörtöki kupameccs után egy kicsit fáradtabbak voltunk, de nagyon értékes győzelmet arattunk.

Fotó: Linamar-Brse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában