súlyemelés

2018.09.24. 17:05

Mitykó Veronika és Papp Norbert junior bajnok

A hét végén két napon át Oroszlányban rendezték meg a junior súlyemelők idei országos bajnokságát, amelyen ott voltak a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület, és a Békési TE legjobbjai is. Mindkét klubot két-két versenyző képviselte a korosztályos bajnokságon.

V. L.

Bökfi János, a békéscsabaiak mestere így értékelt: — Egyesületünkből hárman készültek az idei bajnokságra, végül ketten utaztak, ugyanis Prorok Gyuri dereka megfázott az utolsó napokban, így nem léphetett pódiumra. Másik két versenyzőnk azonban kitett magáért, mindketten aranyérmesként tértek haza.

A 19 éves Papp Norbert a 94 kg-ban hat remek gyakorlatot mutatott be, és végül 210 (90+120) kilóval kiharcolta a bajnoki címet.

Az Európa-bajnokságra készülő Mitykó Veronikának egy állomás volt az idei ob, ahol ismét beállította eddigi legjobb eredményét. Sőt, nem sok hiányzott az új rekordhoz, ám az utolsó lökés gyakorlata nem sikerült, de így is jó formáról tett tanúbizonyságot az öt hét múlva esedékes kontinens-viadal előtt. Végül a 75 kg-ban 183 (83+100) kilós teljesítménnyel harcolta ki az aranyérmet nem kevesebb, mint 76 kilót verve az őt követő ezüstérmesre.

— Szakításban három jó gyakorlatom volt, amivel 83 kilogrammig jutottam, lökésben kettő sikeres, és így 100 kiló lett a vége — mondta Mitykó Veronika. — Ezzel összetettben 183 kilóig jutottam, ami egyéni csúcsbeállítás. Ezzel az eredménnyel nemcsak bajnok lettem, hanem az abszolút kategóriában a második helyen végeztem. A következő nagy versenyem az Európa-bajnokság lesz a lengyelországi Zamoscban, most arra készülök az edzéseken.

A Békési TE emelői közül két Fekécs testvér lépett pódiumra. A 14 éves, még csak serdülő korú Fekécs Szilárd a 69 kg-ban a nála jóval idősebbek között, négy jó fogást bemutatva bronzérmet nyert 205 (90+115) kilóval. Fivérének, a 17 éves Fekécs Ervinnek nem jött össze ez a nap, szakításban egy jó gyakorlata volt 105 kilón. Majd a lökés kezdősúlya, a szerénynek mondható 125 kiló (130-at is tudott korábban) mindháromszor kifogott rajta, így a 13 versenyzőt számláló, 77 kilósok súlycsoportjában helyezetlenül végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában