Kézilabda

2024.05.30. 16:28

Portugáliából igazolt átlövőt az Előre NKSE

A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE csapata 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött Mariana Ferreira Lopes-szel, így a portugál nemzeti csapat balátlövője a következő idényben a lila-fehéreket erősíti majd.

Gajdács Pál

Mariana Ferreira Lopes személyében a balátlövő posztján is egy portugál játékos szerepel majd

Fotó: Fotó: Békéscsabai Előre NKSE

A 29 éves sportoló pályafutását hazájában, az Alvarum csapatában kezdte, majd 2016-ban két idényre Svédországba, a Boden IF együtteséhez igazolt. Mariana 2018-ban szerződött Németországba, ahol egy-egy szezont töltött az SV Union Halle-Neustadt és a Thüringer HC csapatainál, majd 2020-ban a Bayer Leverkusen-hez igazolt és itt szerepelt egészen napjainkig.

Mariana Ferreira Lopes személyében egy sokoldalú, gólerős átlövőt igazolt ez Előre NKSE, a játékos a most véget ért idényben 160 góllal a Bundesliga góllövőlistájának a harmadik helyén végzett.

– Nagyon örülök, hogy Békéscsabára tudtam szerződni és a jövőben világ egyik legerősebb bajnokságában szerepelhetek. A békéscsabai klub nagyon jó benyomást tett rám az előzetes egyeztetések során, szimpatikus a város, nagyon tetszik a körcsarnok is, alig várom, hogy a nézőkkel teli lelátók előtt is pályára tudjak lépni. Láttam képeket és felvételeket a mérkőzésekről, várom a találkozást a nagyszerű szurkolókkal, akik remek hangulatot tudnak teremteni – mondta a 66-szoros válogatott átlövő a klubhonlapon a szerződéskötést követően.

Mariana Ferreira Lopes immáron a második válogatott kézilabdázó, aki az Ibériai-félszigeten fekvő országból érkezik. A csabai klub szerdán jelentette be a 27 éves kapus, Jessica Ferreira leigazolását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában