Partnerség

2024.04.10. 10:27

Az online térben elkövetett szexuális kizsákmányolás volt a téma az akadémián

A Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia együttműködési programsorozatának újabb állomásán az egyesület U16-os női csapatának tartottak előadást. Szilágyi Ilona bűnmegelőzési főelőadó a játékosokkal az internetes visszaélésekről és bűncselekményekről beszélgetett.

Beol.hu

A csapat tagjai először egy igaz történeteken alapuló kisfilmet nézhettek meg az online térben történő szexuális zaklatásról és kényszerítésről, majd kötetlen beszélgetés közben kaphattak információkat az internetes visszaélésekről és segítségkérés lehetőségeiről. 

U 16 női csapat, előadás, bűnmegelőzés

Szilágyi Ilona elmondta, ez a korosztály az egyik legérintettebb ebben a témában, így mindenképpen beszélgetni kell róla a fiatalokkal, még akkor is, ha a fiatalok ismerik ezeket a veszélyeket. 

– A fiatalok tisztában vannak a veszélyekkel, de nagyon sok esetben azt gondolják, hogy velük nem történhet meg az, ami a kortársaikkal, ők nem eshetnek áldozatul egy-egy ilyen jellegű „támadásnak” – hangsúlyozta Szilágyi Ilona. 

Csendes Ildikó, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia női csapatainak szekcióvezetője kiemelte, a 16 év alatti korosztály a legérzékenyebb ebben a témában, hiszen ez a korosztály a mindennapjait az online térben éli, ahol ki van téve ezeknek a veszélyeknek. Emiatt is volt fontos, hogy szakember segítségével beszélgessenek ezekről a veszélyekről az akadémia játékosaival. 

A két szervezet már több témában ültette le a fiatalokat, így beszélgettek a közlekedésről, az internetes zaklatásról a drogprevencióról is, ezeket az eseményeket pedig hamarosan újabb előadások és beszélgetések követik majd a jövőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában