Kosárlabda

2024.03.02. 08:33

Ezúttal Pakson parádézott a BKK

Amióta Nikola Sucovot leszerződtette a csabai klub, azóta az NB I. B-s Zöld csoportban szereplő kosárlabdacsapat ellenállhatatlanul menetel. A 22. forduló péntek esti mérkőzésén Pakson gyűjtötte be mindkét pontot a kiváló első félidei teljesítményével.

Bakulya Mihály

Atomerőmű SE U23–Békéscsabai KK 80-90 (17-27, 11-26, 26-15, 26-22)
NB I. B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Zöld csoport. Paks, 50 néző. Vezette: Praksch, Nagy B., Koller.
Paks: Kékesi 7/3, Pajor D. 6/6, Radics 8, GÉRINGER 30/9, Sövegjártó 8. Csere: Csere: Arnold 2, PAJOR K. 10, Inalegwu 2, Imre 7/3, Sáfrán. Edző: Morgen Frigyes.
Békéscsaba: Sucov 8, Cvijin 3, VARGA Á. 20/9, Vodila, FÁBIÁN 14. Csere: Balog G. 7/3, VARGA Z. 18/9, Vágvölgyi 2, HAJDU 12, Kurtucz 6. Edző: Vuk Pavlovics.
Remek védekezéssel, Varga Ákos és Fábián Szabolcs kosaraival egy 13-4-es rohanással kezdett a viharsarki együttes. A hazaiak csak a negyed közepén találtak magukra, de Varga Zalán pontos távoli dobásaival állandósult a 10 pont körüli különbség a csapatok között. A vendégek a második tíz percben még inkább „bekeményítettek”. A házigazdáknak nem ízlett a csabaiak védekezése, csak elvétve tudtak betalálni, a látogatók viszont ihletett formában támadtak, így a szünetig 25 pontos előnyre tettek szert!
A pihenő jót tett az atomvárosiakkal, mondhatni száznyolcvan fokot fordult a mérkőzés. Géringer egyszemélyes hadseregként zárkóztatta fel övéit. A másik oldalon viszont jóformán csak Fábián volt veszélyes, de ő sem tudta megakadályozni, hogy a negyed végén, illetve a záró etap első perceiben ne kerüljenek vészes közelségbe a paksiak (33. perc: 62-69). A játékrész közepén kialakult büntetőpárbajban a csabaiak megfékezték a hazaiak további zárkózását, Varga Ákos triplája pedig a sorsukat is megpecsételte 69-83-as állásnál.
Zsinórban harmadik sikerét aratta a BKK,ezzel már a nyolc közé jutás is elérhető közelségbe került a csapat számára.

Vuk Pavlovics: – Gratulálok a csapatomnak, az első félidőben nagyon jól játszott támadásban és védekezésben is teljesen dominálta a mérkőzést. Elismerésen a Paksnak a második félidőhöz, nagy energiával vissza tudott jönni. Szerencsére koncentráltak maradtunk a büntetőknél, a duplázásokat egész pályán hellyel-közzel ki tudtuk játszani és megtartottuk a vezetésünket.

kosárlabda-parádézott-Pakson-BKK
Varga Zalán és Varga Ákos a társaival együtt kiválóan védekezett az első félidőben.
Fotó:  Fotó: Hunbasket

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában