Elismeréseket adtak át

2024.02.14. 10:04

Testnevelőket és iskolákat díjazott a diáksport egyesület Gyulán - galériával, videóval

Hagyományteremtő díjátadó ünnepséget tartott a Békés Megyei Diáksport Egyesület a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Stefánia-szárnyában kedden délután.

Papp Gábor

Testnevelő tanár díjazottak

Fotó: Bencsik Ádam

Mint elhangzott, a Sportért Felelős Államtitkárság által jóváhagyott Diáksport fejlesztési szakmai koncepció szerint a Magyar Diáksport Szövetség vállalta, hogy a Diákolimpia® versenyrendszerben közreműködő testnevelők elismerésére valamennyi vármegyében és Budapesten díjátadó rendszert vezet be. Így az országos díjátadó mellett helyi, vármegyei testnevelők és iskolák díjazására nyílik lehetőség. A díjátadók díjazási rendszerében kiemelt szerepet kapnak az alapsportágak, atlétika, torna, úszás ezáltal támogatva ezen sportágak népszerűsítését az iskolákban.

Az egyesület elnöksége a Diáksport Bizottságok javaslatára a vármegye 8 körzetéből a 2022/2023-as tanév eredményei alapján 1-1 „körzet testnevelője” elismerést adott át, valamint díjazta ugyanezen tanév 30 év alatti „fiatal vármegyei testnevelőjét”, valamint díjazták a legaktívabb vármegyei iskolákat.

Köszöntőt mondott Zalai Mihály, a Békés vármegyei közgyűlés elnöke, dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi regionális irodájának vezetője és Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója.

Először a 2022/2023-as tanévi Diákolimpia® legaktívabb vármegyei iskolája címeket osztották ki két kategóriában. Az általános iskolák kategóriájában harmadik helyen végzett az Orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola. Második helyezést ért el az aktivitási mutatók alapján a Gyulai Implom József Általános Iskola. A legaktívabb intézmény ebben a kategóriában a Kaszaperi Mátyás Király Katolikus Általános Iskola lett.

A középiskolák mezőnyében harmadik helyen végzett a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium, második helyen a Gyulai Római Katolikus Gimnázium intézménye, míg az első helyet a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium érdemelte ki. 

Testnevelő tanár díjazottak

Békéscsaba és körzete testnevelője lett Néma Szabolcs, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola testnevelője.

Orosháza és körzete testnevelői díjban részesült Ekéné Nagy Edit az orosházi Református Általános Iskola testnevelője.

A Gyula és körzete testnevelői díjat érdemelte ki Pluhár János, a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános és Sport tagintézményének testnevelője:

Mezőhegyes és körzete testnevelői díjban részesült Bajkánné Hegedűs Andrea, a Dombegyházi Balsaráti Vitus János Általános Iskola testnevelője.

Szeghalom és körzete testnevelői díjban részesült Keresztesi János, a Körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola testnevelő tanára.

Gyomaendrőd és körzete testnevelői díjat vehetett át Hornokné Lapatinszki Gizella, a Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola – ma már nyugdíjas – testnevelő tanára.

Szarvas és körzete testnevelői díjban részesült Zalán Csaba, a Szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelő tanára

Békés és körzete testnevelői díjat érdemelt ki Kajlik Péter, a Mezőberényi Általános Iskola testnevelő tanára, az iskola munkaközösségének egykori vezetője.

Békés vármegye fiatal testnevelője díjban (30 év alatti) részesült Sztankovits Tamás, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára.


Különleges díjakat is átadtak

Rendhagyó díjátadások is történtek az eseményen. A Klebelsberg Központ és az Magyar Diáksport Szövetség egyeztetése alapján a Tankerületi Központok a 2022-2023. tanév Diákolimpia® nevezési adatai alapján tankerületenként a 10 legtöbb nevezést regisztráló pedagógust elismerésben részesítették.
Eszerint elismerést vehetett át: 10. Harmati Petra (Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium), 9. Havran Mihály (Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), 8. Molnár Gábor (Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), 7. Kiszelyné Dinya Anna Alexandra (Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola), 6. Czoldánné Domokos Györgyi Ida (Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium), 5. Házi Márk Bálint (Gyulai Dürer Albert Általános Iskola), 4. Veres Zsolt Péter (Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola), 3. Lakatos Tibor (Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola), 2. Czoldán Csilla (Gyulai Implom József Általános Iskola), 1. Pluhár János (Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola).

A Békés Megyei Diáksport Egyesület Békés vármegye diáksportjáért elismerést adományozott Prohászkáné Nemes Szilviának.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában