Röplabda

2024.02.21. 20:58

Háromszettes vereséget szenvedett a Swietelsky-Békéscsaba, egyenlített az UTE

Már biztos, hogy minimum négy mérkőzésen dől el az elődöntőbe jutás kérdése, mert a szerdai esti Újpesti TE–Swietelsky-Békéscsaba női extraligás negyeddöntő második párharcát a fővárosiak nyerték 3:0-ra. A csabaiak szettet sem tudtak nyerni.

Gajdács Pál

Kikapott a BRSE, mind a három szettet vitte az UTE

Fotó: Imre György

Az újpestiek haraptak jobban a mérkőzés kezdetén, ám 2:5 után Dominika Strumilo pontjaival pillanatok alatt egyenlő lett az állás. A belga légiós jóvoltából nem sokkal ezután a vezetést is átvette a Békéscsaba. Nagyon szorosan alakult a mérkőzés, jobbára a Csaba vezetett egy ponttal. Amikor Moreno Borrero rossz feladása után elment kettővel, Horváth András kikérte az első idejét, majd Margarita Stepanenko blokkjait követően 16:20-nál a másodikat is. Az Újpest elkezdte üldözni vendégét és 19:21-nél jöhetett Tóth Gábor időkérése. A BRSE aztán három szettlabdára tett szert, de az UTE mindhármat lefaragta, sőt fordított és szettlabdához jutva az első lehetőségét értékesítette.

Változatosan alakult a második játszma első szakasza, de egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól. A csabaiaktól rövid időn belül három eredményes sáncot láthattunk, de ezzel együtt sem tudott eltávolodni vendéglátójától, sőt, ismét kisebb gödörbe került, a lilák pedig visszavették a vezetést. Tóth Gábor ekkor kért először időt, majd egy jó újpesti széria után 16:13-nál másodszor. Nemhogy csökkent volna, hanem inkább nőtt a differencia, és a csabai trénernek már nem volt lehetősége újabb játékmegszakításra. A kék-fehérek képtelenek voltak újítani, Aleksandra Milanova szettlabdát érő pontot szerzett, majd Miroszlava Paszkova-Kaneva rossz ütése már az újpestiek 2:0-s vezetését jelentette.

Nem tért magához a bénultságából a Békéscsaba, legalábbis a 3. szett elején látottak ezt mutatták, a csabai edző pedig 0:6-nál már az összes időkérési lehetőségét kihasználta. Mintha megijedtek volna a lehetőségtől a lilák, mert a Csaba feltámadt és egy hetes rohammal tört előre és már hárommal vezetett. A lilák azonban összekapták magukat és egy hármas sorozattal újra magukhoz ragadták a kezdeményezést. Whitney James két ászával csapata nagyon közel került a meccs megnyeréséhez. Yensi Kindelan pontjával pedig három meccslabdája lett az Újpestnek, ebből a másodikat – éppen a kubai fiatalnak köszönhetően – kihasználta és nagy meglepetésre 3:0-ra megnyerte az összecsapást.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:1. Folytatás vasárnap 17 órától Békéscsabán.

Horváth András: – Reménykedtünk benne, hogy hazai pályán egy kicsit másként tudunk röplabdázni. Az volt a fontos, hogy végre lezárjunk egy szettet, és az első ebben nagyon sokat segített. Ez egy hosszú párharc lehet, ahol bármi megtörténhet. Mindkét csapatnak fontos a hazai pálya, az lehet a kulcs, ki mennyire frissen tud azokba belemenni.

Tóth Gábor: – Ez az első szett végén dőlt el, számomra érthetetlen módon nem tudtuk azt megnyerni úgy, hogy 24:21-re vezettünk és volt egy időkérésünk. Később kiderült, ez a mérkőzésbe került, mert után nem volt tartásunk. 

Újpesti TE–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (24, 19, 21)

Extraliga női mérkőzés, negyeddöntő, 2. találkozó. Budapest, 320 néző. V.: Halász Enikő, Mezőffy. 

UTE: Kilyénfalvi 5, Kindelan 18, Whitney 11, Ambrosio 12, Moreno Borrero 7, Milanova 6. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Sziládi. Vezetőedző: Horváth András. 

Békéscsaba: Paszkova-Kaneva 5, Pintér A. 8, Stepanenko 14, Strumilo 10, Bodnár 2, Aydinogullari. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 3, Kotormán, Kump 1, Becic 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 5:2, 5:5, 8:10, 13:12, 16:20, 21:24. 2. szett: 5:6, 8:10, 11:10, 16:13, 21:16, 24:18. 3. szett: 6:0, 9:6, 9:12, 17:15, 21:16, 23:19.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában