Röplabda

2024.02.20. 13:08

Csabai cél az Extraligában: egy lépéssel közelebb kerülni az elődöntőhöz

Mind a négy negyeddöntő simának tűnő 3:0-s sikerrel ért véget a hétvégén a női röplabda Extraligában. A Vasas a Diósgyőrt, a Nyíregyháza a MÁV Előrét, a Kaposvár a Szent Benedek Röplabda Akadémiát, míg a Békéscsaba az UTE-t verte ilyen arányban. A viharsarkiaknak azonban meg kellett küzdeni ellenfelükkel, s a szerdai budapesti második mérkőzésen sem vár sétagalopp Glemboczki Zóráékra.

Gajdács Pál

Ritkán látható szélsőségeket hozott a vasárnapi első Swietelsky-Békéscsaba–UTE negyeddöntős párharc. Az első játszmában például a kék-fehérek 6:11 után produkáltak egy 14:0-s (!) szériát. A második játszma egy 4:0-s csabai rohanással kezdődött, majd a játszma közepén az UTE produkált egy ötöst. A vendégek később szettlabdához is jutottak, de aztán Glemboczki Zóra blokkjával még a hazaiaké lett a játék. A harmadik felvonás már egyértelműbb volt, 13 meccslabdából gazdálkodhatott, végül a másodikat a bolgár Miroszlava Paszkova-Kaneva értékesítette. A statisztika is szolgált érdekességekkel, a Békéscsaba játékosai jól mozogtak a háló előtt, hiszen 12 blokkot hoztak össze szemben az Újpest 6 sáncával. Ászból is volt kilenc a mérkőzésen, ebből négyet Bodnár Dorottyáék, ötöt a lila-fehérek ütöttek.

A közel sem egyszerű csatanyerés a csabai lányoknak adhat további önbizalom növelő töltetet, a fővárosiak pedig érthetően csalódottan távoztak, úgy érzik, hogy elszalasztottak egy nagy lehetőséget.

Szerdán szeretnének kiegyenlíteni, amire szerintük minden esélyük meg is van.

Túl a győzelmen, a békéscsabaiak több pozitívumot is elkönyvelhettek: a közönség számára is kiderült – amit a klubnál persze már eddig is tudtak –, hogy két remek feladó is játszik a soraikban. A Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzésen Kotormán Réka állt helyt, vasárnap a helyére meccs közben beszálló korábban sérült török Cansu Aydinogullari, de Tóth Gábor vezetőedző a szélső ütőket, így a 17 pontig jutó azeri Margarita Stepanenko játékát is dicsérte.

A Békéscsaba idén még nem kapott ki az Újpesttől és szerdán sem szeretne, már csak azért sem, hogy a vasárnapi viharsarki ütközeten már az elődöntőbe jutásról dönthessenek.

Az UTE Szilágyi utcai csarnokában szerdán 19 órakor kezdődő mérkőzést – melyet a hunvolley.tv-n élőben lehet követni – Halász Enikő és Mezőffy Zsolt vezeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában