Röplabda

2024.02.25. 19:42

Hazai pályán szettet sem vesztettek - galériával

A szerdai vereség után a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzését játszotta a Swietelsky-Békéscsaba és az UTE. A hazai pálya most is kedvezett, 3:0-ra nyert a csabai gárda.

Gajdács Pál

Pintér Andrea nevéhez fűződött a hazai csapat pontja. A csabaiaknál ász és két blokk is szerepelt a repertoárban, és fokozatosan sikerült ellépniük, 12:8-as állásnál Horváth András, az UTE vezetőedzője ki is kérte az idejét. Valamit mondhatott lányainak, akik villámgyorsan feljöttek és 13:12-nél már Tóth Gábornak akadt egy-két szava a csapatához. Ismét a csabaiak percei következtek, sikerült összekovácsolni egy hárompontos előnyt, 17:14-es állásnál megint az újpesti tréner kért időt. Hiába, mert Kotormán Réka nyitásai után még inkább kinyílt az olló. A csabaiak nem engedtek a szorításból, Margarita Stepanenko blokkja már szettlabdát eredményezett, majd szintén az azeri volt az, aki egy óriási ütéssel véget vetett a játszmának.

Swietelsky-Békéscsaba, hazai, pálya, Swietelsky
A hazaiaknak három pontos hátrányt is sikerült ledolgozniuk
Fotó: Imre György

Az újpestieket nem nagyon törte meg, hogy elbukták az első játszmát, mert a másodikban ugyanazzal a lelkesedéssel, hatékonysággal küzdöttek, mint szerdán. Amikor elhúztak három ponttal, Tóth Gábor időt kért. Csapatának egy 3:0-s roham után, szívós munkával sikerült behozni a hátrányt. 12:12-nél a békéscsabai nevelésű Boskó Ágnes egy rossz érkezés után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A hosszas ápolás után a lila-fehérek tértek hamarabb észhez, és újra előnybe kerültek. Két sánccal és egy Glemboczki-ponttal újra egyenlő lett az állás, sőt, Pintér Andrea ászával a vezetést is átvette a Csaba, mi több Stepanenkónak köszönhetően a szettlabda és a játszma is meglett!

Hazai szempontból nagyon rosszul alakult a 3. felvonás, mert Milanováék egyszerűen nem tudtak hibázni, Tóth Gábor 3:10-nél már másodjára kért időt. Jött egy 4:0-s csabai roham, majd egy UTE-időkérés. Kezdett a meccs az egy héttel korábbihoz hasonlítani, ami a nagy sorozatokról szólt, ugyanis ezután az UTE hozott össze egy 4:1-t, majd egy 4:0-t, miközben a BRSE egy 3:0-t. Nagy akarattal ment előre a Békéscsaba, és az erőfeszítésnek meg is lett az eredménye, mert négy pontos mínuszról fordított. Innentől mintha megnyugodtak volna a hazaiak, akik két pontnyira kerültek a mérkőzés megnyerésétől. Pintér Andrea tűpontos ütés nyomán két szett-, és meccslabdát harcolt ki a Békéscsaba, de a zsinórban szerzett három ponttal már az újpestiek adogathattak a szettért. Ezt a Csaba védekezte ki, amely ezután még kétszer jutott meccslabdához, a másodikat a rutinos Margarita Stepanenko értékesítette. A Békéscsaba szerdán kiküzdheti az elődöntőbe jutást, ahol a Kaposvár lenne az ellenfele.

 

Eddig mind a két csapat nyert hazai pályán.

Az egyik fél három győzelméig tartó negyeddöntő állása: 2–1 a Békéscsaba javára.

Tóth Gábor: – Jól kezdődött a találkozó, lendületesen játszottunk, bátran nyitottunk. A második szettben a feladócsere átlendített minket a holtponton. A harmadik felvonásban a női röplabda minden „varázsát” láthatta a közönség. Esett a koncentráció, amit kihasznált az ellenfelünk, végül nagyot küzdve tudtuk lezárni a mérkőzést. 

Horváth András: – Az első másfél szettben több csapás is ért minket, amiből nem tudtunk felállni. Szerdán mindent egy lapra teszünk fel és megpróbáljuk kiharcolni az ötödik találkozót. Jobbulást kívánok Boskó Áginak! 

Swietelsky-Békéscsaba–Újpesti TE 3:0 (19, 22, 26)

Extraliga női mérkőzés, negyeddöntő, 3. találkozó. Békéscsaba, 800 néző. V.: Adler, Halász Enikő. Békéscsaba: Paszkova-Kaneva 10, Pintér A. 8, Stepanenko 16, Strumilo 5, Bodnár 12, Kotormán. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók). Glemboczki 6, Aydinogullari, Kump. Vezetőedző: Tóth Gábor.

UTE: Kilyénfalvi 4, Kindelan 12, Whitney 12, Ambrosio 6, Milanova 12, Moreno Borrero 2. Csere: Dömsödi, Baksa P. (liberók), Sziládi, Boskó Á. 1, Saldanha do Amaral, Dani. Vezetőedző: Horváth András.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:1, 8:5, 12:8, 13:12, 19:14, 23:18. 2. szett: 2:4, 5:4, 7:10, 12:12, 15:19, 24:21. 3. szett: 3:10, 7:10, 8:14, 11:15, 18:17, 21:19, 24:22, 24:25, 27:26.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában