Szurkoljunk Anikónak!

2024.01.06. 11:10

Új rekord születik ezekben az órákban Orosházán - videóval

Valami hasonló ez, mint a suliban, testnevelés órán megismert és oly' sokszor végrehajtott négyütemű gyakorlat: burpee. Négyütemű fekvőtámasz, mely során a mellkas érinti a talajt, valamint fej felett tapsol a sportoló, vagyis Petrucz Anikó. Az orosházi hölgy szombaton e mozdulatsorral kíván felállítani rekordot. Szombat reggel 8 óra óta figyelő és számláló tekintetek mellett végzi a gyakorlatsort. Megérkezett Orosházára a rekordot rögzítő és hitelesítő Sebestyén István is.

Csete Ilona

Anikó szombaton reggel 8 órakor kezdte a kísérletet.

Forrás: A szerző felvétele

Az orosházi Symbol Gym edzőteremben Sebestyén István tájékoztatta a házigazdákat, a megjelenteket azokról a szabályokról, a jegyzőkönyv-vezetésről, amit be kell tartani ahhoz, hogy hiteles eredmény születhessen. Ezzel a gyakorlatsorral Magyarországon elsőként, hivatalosan az orosházi sportolónő próbálkozik. Nagyon elszántan vágott bele.

Váradi Gergő, a Symbol Gym funkcionális edzőterem tulajdonosa, vezetőedzője elmondta, Petrucz Anikó felkészülése folyamatos volt, biztos a sikerben. A rekordkísérlet szabályait betartva 55 perc "munka", majd 5 perc pihenés áll a sportoló rendelkezésére. Ez az 5 perc szolgál arra, hogy a helyszínt elhagyva ehet, ihat, mosdóba mehet Anikó.

Petrucz Anikó a motivációjáról elmesélte, hogy egy szegedi hölgy 12 órás burpee eredménye láttán (egyébként is ez Anikó kedvenc gyakorlata) elhatározta, belevág.

– Gergő beosztotta, hogyan fokozzuk az időt, első héten másfél, majd 2 óra és így emeltük tovább az edzések óraszámát - tette hozzá a sportoló. Edzője elmondta, ezzel a 12 órás sportos nappal szeretnék népszerűsíteni a mozgást, a sportos életformát.

– Azt gondolom, ez egy jó nap lesz, sikeres rekordkísérlettel. Megkezdheti a feladatot – hangzott el Sebestyén István részéről és a visszaszámlálás után megkezdődött egy kis zenei aláfestéssel a 12 órás kísérlet.

Petrucz Anikó és edzője, Váradi Gergő
Forrás: A szerző felvétele

Orosházi rekordok és rekorderek

2001. június 27. reggel 8 óra: kezdetét vette a 42 játékosból álló csapat 250 órás, megállás nélküli kosárlabdázása az Orosházi Városi Sportcsarnokban.

2011: Bizonyára sokan emlékeznek még arra az óriás kenyérre, amit az Orosházi Csizmadia Pékség készített. Tíz ember 175 kg lisztből, 3,5 kg sóból, ugyanennyi élesztőből , 85 dkg adalékanyagból és több mint 80 liter vízből megsütötte a 31,4 méteres kenyeret.

2016-ban a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület szervezésében több mint huszonnégy órán keresztül kardoztak a vállalkozó kedvűek: 24 óra 4 perc és 48 másodpercen át vívtak egyfolytában Orosházán, ez idő alatt összesen 4912 tust adott a mintegy ötven résztvevő. Ezzel új rekord született, amit hitelesítettek.

Orosházán él és dolgozik Sinka „Popey” Zsolt sokszoros Guinness-rekorder, ő sem riad vissza az extrém kihívásoktól.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában