Beruházás

2024.01.03. 19:41

Folytatódhat Szarvason a sporttelep fejlesztése

Az új esztendő küszöbén a szarvasi focikedvelőknek jó hírrel szolgált a Szarvasi FC elnöksége. Az Erzsébet-ligeti sporttelep több éve húzódó rekonstrukciója kapcsán számoltak be arról, hogy januártól folytatódhat a projekt és ha minden jól alakul, 2024 júniusában le is zárhatják azt.

Bakulya Mihály

Kedvező esetben már nyáron így fest majd a szarvasi stadion nyugati oldala

Forrás: BMH

– A Magyar Labdarúgó Szövetség forrásait kezelő Honvédelmi Minisztérium illetékesei jóváhagyták az elszámolásokat, az ünnepek előtt meg is érkezett a soron következő részlet az egyesület számlájára, amit tovább is utaltunk a fővállalkozó számára – újságolta Bencze Sándor elnök. – Ha a tervek szerint megy majd minden, akkor januártól folytatódhat az építkezés, és a kivitelező nyárra átadhatja a korszerű lelátóból és kiszolgáló épületből álló komplexumot.
Az eredeti tervek szerint a szarvasi létesítmény megújításának több pályázati forrás bevonásával 2022-ben kellett volna elkészülnie. Első ütemben meg is újult a centerpálya liget felőli oldala, ahol 220 fő befogadására alkalmas fedett lelátó épült. Ezzel párhuzamosan a sporttelepen belüli parkoló is szilárd burkolatot kapott, illetve befogadó képessége a duplájára bővült. A főkaputól a teniszpályákig leaszfaltozták a bejárót és új parkolási rendet alakítottak ki.
A mintegy 500 fő befogadására alkalmas új lelátó, valamint az öltöző és kiszolgáló helyiségeknek helyet biztosító klubház megépítéséhez azonban kevésnek bizonyult a rendelkezésre álló forrás, a világjárványt követő jelentős áremelkedés miatt, illetve kivitelezőváltásra is kényszerültek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában