Röplabda

2024.01.26. 18:46

Biztató hírek a Swietelsky-Békéscsaba sérültjeiről

Az elmúlt hetekben nemcsak a hullámvölgy, hanem egy már-már extrém méretet öltő sérüléshullám is sújtja a Swietelsky-Békéscsaba extraligás női röplabda-csapatát. Amellett, hogy nem tud teljes kerettel kiállni a csapat, az edzésmunkát is megnehezíti a játékosok hiánya, és az önbizalomnak sem tesz jót.

Gajdács Pál

Forrás: BRSE

A csabai klub pénteken délután biztató híreket osztott meg a hivatalos honlapján.

Kertész Petra, a magyar válogatott liberó a Linz elleni Közép-európai Liga-összecsapáson szenvedett sérülést, de jó diagnózisnak örülhetett ő is és a csapat is, ugyanis azóta már edzésbe állt és teljes értékű munkát végez.

Pintér Andrea ugyan elutazott a csapattal Linzbe és át is öltözött, de egy makacs bokasérülés miatt elővigyázatosságból nem lépett pályára, hiszen egy tét nélküli meccsen nem lett volna értelme kockáztatni egy esetleges állapotromlást. Szintén a csapattal edz és készen áll a bevetésre.

A bolgár válogatott Miroszlava Paszkova kiváló produkcióval mutatkozott be a Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni kupavisszavágón és elévülhetetlen érdemei voltak a továbbjutásban. A DVTK elleni találkozót megelőző bemelegítés során meghúzódott és nem is tudta vállalni a játékot, azóta viszont folyamatosan végzi a rehabilitációt, a pénteki labdás edzésen pedig ismét csatlakozik a csapathoz.

A horvát ütőjátékos, Luna Becic szintén a DVTK ellen sérült meg, amikor balszerencsés módon összefejelt Margarita Stepanenkóval. Ennek következtében felszakadt a feje és kórházba kellett szállítani, a következő napokat pedig pihenéssel töltötte. Szerdán az NB I-es csapatnál kezdte újra az edzéseket, másnap pedig már az extraligás együttes tréningjén is jelen volt, azaz ő is nagyon közel van a visszatéréshez.

Margarita Stepanenko az ominózus összefejelés után hősiesen befejezte a DVTK-meccset, Linzben viszont ismét megsérült, ám ott is vissza tudott térni pár labdamenetet után. Igazi harcos, aki szintén ott lehet a vasárnapi, Szent Benedek elleni ütközeten.

A belga válogatott nyitásfogadó ütő, Dominika Strumilo december 30-án, az UTE elleni rangadón egy felugrás után ellenfele lábára érkezett le és elszakadt a bokaszalagja. Remek formában volt és óriási érvágást jelentett a kiválása, és őt is nagyon megviselte, hogy nem tud segíteni a csapatnak, kettőzött erővel végezte a rehabilitációt annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen. Erre már akár vasárnap sor kerülhet, ugyanis ismét ott lesz a keretben, de természetesen a stáb megítélésén is múlik, hogy mikor kér tőle segítséget éles mérkőzésen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában