Röplabda

2024.01.20. 12:54

Rég nem látott sérüléshullám

Tudósításunkban már érintettük, hogy két játékos, a frissen igazolt bolgár Miroszlava Paszkova és a horvát Luna Becic is megsérült a pénteki Swietelsky-Békéscsaba–DVTK Ongropack Extraliga női mérkőzésen. Azonban nem csak ők kerültek a maródiak listájára. Még december 30-án, az UTE elleni találkozón bokasérülést szenvedett a belga Dominika Strumilo, akinek zajlik rehabilitációja, előreláthatólag februárban már bevethető lesz.

Gajdács Pál

A fejsérülést szenvedett Kuna Becicet kísérik le a pályáról

Forrás: BRSE

Miroszlava Paszkova a DVTK elleni mérkőzés előtti bemelegítés során meghúzódott, a remények szerint néhány nap kényszerpihenő után számíthat rá Tóth Gábor vezetőedző.

A meccs 2. szettjében egy csúnya eset borzolta a kedélyeket, amikor két menteni igyekvő játékos összefejelt, ennek nyomán a Luna Becic fején felszakadt a bőr és agyrázkódás gyanújával kórházba szállították. Jó hír, hogy a vizsgálatokat követően kiengedték, de további fizikai kímélet javasolt. Az ütközés másik szenvedő alanya Margarita Stepanenko volt, akinek – bár hősiesen végigjátszotta a találkozót – komoly fájdalmai voltak. Állapotát folyamatosan monitorozza az egészségügyi stáb.

A helyzet tehát egyáltalán nem rózsás, különös tekintettel arra, hogy a Békéscsaba kedden ausztriai Linzben lép pályára a Közép-európai Liga keretében. A menedzsment – felkészülve a fenti négy játékos kiesésére – több junior korú sportoló licencét is kiváltotta. 

Dominika Strumilo rehabilitációját Gyuricza Beáta fizioterapeuta koordinálja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában