Röplabda

2023.11.08. 13:33

Tóth Gábor: „Megtörjük a stabilitásukat”

Szerda este Bielsko-Bialában megkezdi az idei CEV-kupa szereplést a Swietelsky-Békéscsaba női csapata, amely a legjobb 32 között 18 órai kezdettel a Tauron Liga éllovasával, a lengyel BKS Bostik ZGO Bielsko-Biala együttesével vívunk meg.

Gajdács Pál

Forrás: BRSE

Tóth Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője így látta az esélyeket: – Azt nem lehet mondani, hogy eddig egyenletes teljesítményt nyújtottunk volna, viszont azt gondolom, hogy ha egy picivel stabilabbak tudunk lenni, főleg mentálisan, azaz akkor is tartjuk magunkat a tervhez, ha az nem hoz azonnal eredményt – hiszen a túloldalon van képesség és nem véletlenül vezeti a Bielsko-Biala a bajnokságot – akkor lehetnek olyan pontok, amikben talán meglephetjük őket – mondta a klubhonlapon. – Kockázatot kell vállalni és el kell tudni viselni, ha néha nem úgy sül el, de csak így vehetjük fel a kesztyűt és lehetünk eredményesek. Bizonyos helyzetekben olyan rizikót kell meghúzni, amire a magyar bajnokságban talán nincs szükség. Ezek olyan lehetőségek, amik gyümölcsözhetnek, ha nem hagyjuk abba és nem ijedünk meg attól, hogy elsőre nem jön össze.”

Tóth Gábor kiemelte, hogy a Bielsko-Biala nagyon stabil rendszerrel dolgozik, nem bonyolítja túl a röplabdát, ami vezetőedzőnk számára is szimpatikus felfogás.

– Rendkívül jó képességű játékosaik vannak, borzasztó kiegyensúlyozottak és remek atmoszféra uralkodik a csapatban, ez a három fő jellemzőjük. Az a célunk, hogy megtörjük a stabilitásukat és olyan irányba tereljük őket, ami kívül esik a komfortzónájukon. A tavalyi Schwerin félelmetesebbnek tűnt videón, de minden a pályán fog eldőlni.

A BRSE nyitásfogadó ütője, Dominika Strumiló lengyel szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, és minden egyes alkalommal hazatér Lengyelországba, egyértelműen otthon érzi magát. 

– Mindig különleges itt pályára lépni, legyen szó klubról vagy válogatottról, ilyenkor általában boldog és izgatott vagyok – nyilatkozta csapata hivatalos oldalán. – A rokonaim az ország másik végében élnek, és hétköznap lévén nem igazán van lehetőségük arra, hogy megnézzék ezt a mérkőzést, de anyukám itt lesz. Remélhetőleg lesz egy kis időnk a meccs után, amit együtt tudunk tölteni.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában