Kyokushin karate

2023.11.15. 09:42

Nagy Mária Valéria a válogatottban

A 2023-as év sok pozitívumot hozott a gyulai székhelyű Samuray Kyokushin Karate SE életében. Az egyesület ismét egy olyan női harcossal büszkélkedhet, akit az ország tíz legjobbja, vagyis a válogatott tagjai közé választottak.

Gajdács Pál

Nagy Mária Valéria

Nagy Mária Valéria, kivételes elszántságával, fáradhatatlan edzésmunkájával és a kyokushin iránti elkötelezettségével méltán érdemelte ki válogatott vezetőedzőjének, Sensei Szecsei Szilárd mesternek a bizalmát. Nagyon jól szerepelt szeptemberben Győrben, az Ashihara karate országos bajnokságon, ahol második helyezést ért el.

Október 28-án pedig Budapesten tartották az egyik legnagyobb hazai nemzetközi versenyt, az IBK-Ludovika Kupa nemzetközi nyílt kyokushin karate bajnokságot, amelyen 7 ország 28 szervezetének 75 klubja képviseltette magát. A versenyre összesen 442 nevezés érkezett. A Samuray Kyokushin Karate SE négy sportolóval utazott a fővárosba. A legnagyobb sikert Szabó Petra aratta, aki a gyermek I. korosztályú lányok formagyakorlat (kata) kategóriájában 3. helyezést ért el. Bukodi Dóra Anna a gyermek II.-es kata versenyszámban a legjobb 8 között végzett. Az ifjúsági korú Árgyelán Levente (-80 kg) és a junior Nagy Mária Valéria (-65 kg) a küzdelem (kumite) kategóriában egyaránt 4. helyezést szerzett.

Szabó Petra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában