Kézilabda

2023.09.06. 20:32

Negyven percnyi jó játék a Fradi ellen - galériával, videóval

Vereséget szenvedett az új bajnokság első hazai mérkőzésén az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE: a jóval esélyesebb FTC-Rail Cargo csapata 42–26-ra győzött a békéscsabai városi sportcsarnokban. Az első félidő végén csak négy gól különbség volt a két csapat között, de végül nagyon elhúztak a zöld-fehérek.

Fotó: Für Henrik

A mérkőzés előtt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Paláncz György elnök és Fülöp Csaba gazdasági vezető virágcsokorral köszöntötte az Előre NKSE új játékosait.
A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg: a napokban életének 67. évében elhunyt Hanó Miklós, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármesterére, a Békéscsabai Előre NKSE elnökségi tagjára emlékezve. Hanó Miklós 1999-ben lett tagja az Előre NKSE elnökségének, ezt a posztot egészen a haláláig megszakítás nélkül betöltötte. Az elmúlt évtizedekben számos nehéz helyzetben állt a csapat mellett, a 2000-es évek elején nagy szerepe volt az egyesület életben maradásában, majd az évtized végén kulcsszereplő volt a Mátéfi-csapat sikereiben. Megemlékeztek a közelmúltban tragikus körülmények között 53 évesen elhunyt elhunyt egykori ökölvívóedzőre, Szabó Sándorra is.

Ha nem is volt telt ház a szerdai mérkőzésen, így is jelentős létszámú közönség látogatott ki a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba. A mérkőzést megtekintette a Swietelsky-Békéscsaba komplett felnőttcsapata is.

Román Dorina indította be a gólgyártást, de ezután a zöld-fehérek röpke két perc alatt négyszer találtak be Szabó Dóra kapujába, így az 5. percben máris időt kért Rác Sándor, a Békéscsaba edzője. A Fradi védelme rendre hibázásra késztette a csabaiakat, a vendégek pedig főleg a német világbajnok jobbszélső, Malestein révén gyors lerohanásokból rendre eredményesek voltak. Kezdte azonban elkapni a fonalat a Békéscsaba: a becserélt Termány Rita és Marija Lanisztanin révén némileg korrigált az eredményen, három gólra megközelítve az ellenfelét. A 17. percben Martin Albertseinnek kellett időt kérnie. Az 5. gólját lövő Malestein 5 perces ferencvárosi gólcsendet tört meg, ám Román Dorina révén máris jött a válasz. Jól játszott az Előre, Szabó Dóra remekelt a kapuban, csapata pedig tapadt a vendégre, a 23. percben már csak egy volt közte! Az egyenlítés ugyan nem sikerült, de a lilák a szünetig végig partnerei voltak a BL-ezüstérmesnek.

A folytatásban is megmaradt a tartása a csabaiaknak, de ahogy egy hete Győrött, úgy most is a 40. perchez közeledve kezdett elszakadni az ellenfél. A csabai tréner a 39. percben 17–24-nél kért ismét időt. Nem segített, a Fradi apró lépésekkel elhúzott, s a félidő felénél már tíz góllal vezetett. Nyolc perccel később jött az újabb hazai időkérés. A csabaiak ezután is becsülettel küzdöttek, de az erősebb kispaddal rendelkező népligetiek a végére felőrölték az ellenállásukat.

Rác Sándor: – Volt egy periódus, amikor meg voltam elégedve a csapattal, ám a második félidőben sajnos nem azt játszották, amit kértem tőlük. Ha nem játszunk fegyelmezetten, és nincs meg a kellő koncentráció, akkor nem leszünk eredményesek.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–FTC-Rail Cargo 26–42 (14–18)

NB I.-es női mérkőzés, Békéscsaba,1900 néző. Vezette: Asztalos, Szalay. Békéscsaba: Szabó D. – Horváth G., Lanisztanin 10 (4), Román 6, Giricz 1, Gyimesi 4, Szondi 1. Csere: Termány 3, Török,Mayer 1, Kukely K., Aranyi, Jovicsevics. Vezetőedző: Rác Sándor.

FTC:Janurik – Malestein 12, Klujber 5 (1), Edwige 1, Bordás 6, Bölk 3, Márton 3. Csere: Mészáros (kapus), Lekics 4, Kukely A. 1, Kisfaludy, Kovács A. 1, Simon P. 2, Hársfalvi 3, Deszpotovics 1. Vezetőedző: Martin Albertsein.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2.

Az eredmény alakulása. 9. p.: 1–7. 17. p.: 7–10. 23. p.: 11–12. 28. p.: 13–15. 32. p.: 16–19. 39. p.: 17–24. 44. p.: 18–28. 54. p.: 21–34. 59. p: 24–39.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában