Kézilabda - NB I.

2023.08.30. 19:40

A második félidőben kijött a különbség - galériával, videóval

Bár a végén nagy különbséggel győzött a bajnok Győri Audi ETO KC, nem lehet teljesen elégedetlen az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE vezetőedzője, Rác Sándor, hiszen együttese 35 percig derekasan állta a sarat az NB I.-es női kézilabda-bajnokság szerdai nyitómérkőzésén.

Gajdács Pál

Fotó: NS/Nagy Gábor

Nem ijedt meg a bajnoktól a békéscsabai csapat, amely rendkívül türelmesen játszott, keményen és hatékonyan védekezett, többször is hibára késztetve a zöld-fehéreket. A 9. percben Román Dorina üres kapus góljával már másodízben vezetett az Előre NKSE és továbbra is bátran támadott, s a helyzeteit jó százalékban használta ki. A 16. percben Román negyedik góljával először és nem utoljára vezetett a félidőben két góllal a Békéscsaba. A győriek Szőllösi-Schatzl Nadine és a brazil de Paula góljaival visszajöttek három gólról, Ulrik Kirkely, ekkor, 12–12-nél kért időt. Többszöri labdaeladás után leragadt a Csaba és csaknem hat perc után volt eredményes, és háromgólos hátrányból várhatta a második felvonást.

Oftedal góljával kezdődött a második félidő, ám a csabaiak tartása megmaradt, igyekezett a Bajnokok Ligájában szereplő házigazdák nyomában maradni. Ezután a norvég Hovden Emilie Marghrete lendítette meg a kisalföldiek szekerét. A 42. percben először lett hat gól különbség a két gárda között, ekkor Rác Sándor magához hívta tanítványait, sokkal gyorsabb játékra kérve őket. Rögtön ezután az első békéscsabai mérkőzésén szereplő Román Dorina belőtte hatodik gólját is, más kérdés, hogy Stine Bredal Oftedallal nem tudtak mit kezdeni a társak. 

Kezdett ellépni vendégétől az ETO KC, és 26–18-as állásnál Rác edző második lehetőségét is kihasználta az időkérésre. Az 51. percben jutottak el a győriek oda, ahol már korábban tartani szerettek volna, amikor Győri-Lukács Viktória találata után tízig számolhatott a nagyérdemű. Nagyjából ekkor szűnt meg minden ellenállása a csabaiaknak, a hazaiak sorra lőtték a könnyű gólokat és végül nagyon magabiztosan győzték le a több mint egy félidőn át kifejezetten jól játszó Békéscsabát.

Rác Sándor: – Nagyon nagy különbség volt a két csapat között. A Győrnek hosszabb a kispadja, gyorsak, de több mint egy félidőn keresztül tartottuk velük a lépést. A védekezésünk jó volt, kiadtuk magunkból a maximumot. Termány Rita sajnos keveset tudott edzeni a héten, a montenegrói Tamara Jovicsevics pedig még nem érte utol magát, így kevésbé tudtam rotálni a csapatot, de tudom, hogy képesek vagyunk még ennél is jobb játékra. 

Győri Audi ETO KC–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 37–23 (16–13)

NB I.-es női kézilabda-mérkőzés. Győr, 1644 néző. Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka Réka.

Győr: Toft – Hovden 6 (2), Nze-Minko 3, Oftedal 7, Brattset 3, de Paula 4, Szöllősi-Schatzl N. 5. Cs.: Dujindam (kapus), Gros 5 (2), Győri-Lukács 3, Ryu, Farkas E. 1, Blohm. Vezetőedző: Ulrik Kirkely. 

Békéscsaba: Szabó D. – Horváth G. 2, Lanisztanin 5, Román 6, Giricz 1, Gyimesi 4, Szondi 2. Cs.: Mayer 2, Kukely K. 1, Aranyi, Termány, Török. Vezetőedző: Rác Sándor.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 0.

Az eredmény alakulása. 10. p.: 5–6. 16. p.: 7–9. 23. p.: 12–11.30. p.: 16–12. 39. p.: 21–15. 42. p.: 22–16. 46. p.: 26–18. 51. p.: 29–19. 56. p.: 34–21.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában