Edzés

2023.09.08. 20:53

Judokákat várnak Telekgerendáson

.A BM Judo Kano Telekgerendási Szakosztálya ebben a tanévben is várja az óvodás, iskolás korú gyerekek, valamint felnőttek jelentkezését – ismertette Kis Ferenc edző felhívását közösségi oldalán Ránkli Ferenc polgármester.

Gyemendi Réka

Az edzéseket a telekgerendási kisiskola tornatermében tartják, a részvétel ingyenes.

Fotó: MW-illusztráció

Mint írják, a judonak erőteljes személyiségformáló- és képességfejlesztő hatása  van, mellyel a magabiztosabb és a visszahúzódó típusú gyerekeknek is megfelelő lehet ez a sportág. Az edzéseken a judokák valódi  fizikai kontaktusban tanulnak meg dönteni, mérlegelni saját és ellenfelük képességeit, illetve minél gyorsabban reagálni a váratlan helyzetekre, hogy végül a küzdelemből győztesként kerüljenek ki.

Az edzéseken sokat gyakorolják az előre-, hátra bukfencet, az oldal- és keresztirányú  mozgásokat, tigrisbukfencet, és a „judo hengert”. Megtanulnak a kicsik helyesen esni, melynek fontosságát nem is kell hangsúlyozni. A test-test elleni küzdelemben a gyerekek megtanulnak harcolni önmagukért, megismerik saját képességeiket. Mindezt a judo sajátos tradíciója alapján, a tanítóval és társaikkal szembeni tiszteletadás mellett.

Az edzéseket a telekgerendási kisiskola tornatermében tartják, a részvétel ingyenes. A beiratkozás folyamatos, az edzések pedig nyíltak, így bárki megnézheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában