Röplabda

2023.08.18. 10:48

Rosszul sikerült Európa-bajnoki rajt

Vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot a magyar női válogatott, a csütörtök késő esti genti mérkőzésen 3:0-ra kikapott a társházigazda, az előző Eb-n csupán 14. belga csapattól.

Gajdács Pál

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar csapat a Boskó Ágnes, Glemboczki Zóra, Nacsa-Pekárik Eszter, Németh Anett, Török Kata, Pintér Andrea összeállításban kezdett, a liberó Tóth Fruzsina volt. A kezdőcsapatból a békéscsabai nevelésű, újpesti Boskó, és a Swietelsky-Békéscsaba két játékosa, Glemboczki és Pintér is pályafutása első Eb-mérkőzésén szerepelt. Csereként pályára lépett klubtársuk, Kump Alíz is.

A himnuszok előtt a csütörtök hajnalban elhunyt edzőlegenda, Kotsis Attiláné emléke előtt tisztelegve egyperces gyászszünet volt. 

A magyarok csak rövid időszakokban tudták megnehezíteni az esélyesebb hazaiak dolgát, és összességében simán, 90 perc alatt kaptak ki. A legeredményesebb magyar játékos a 13 pontos Németh volt, a túloldalon Britt Herbots 16 ponttal zárt. 
A válogatott szombaton 17 órától az ukránok ellen folytatja szereplését a 24 csapatos, belga, német, olasz, észt közös rendezésű kontinensviadalon.
A hatosokból a legjobb négy jut nyolcaddöntőbe.

A csoport
Belgium–Magyarország 3:0 (16, 15, 19)
Magyarország: Boskó 1, Glemboczki 1, Nacsa-Pekárik 3, Németh A. 13, Török 7, Pintér, csere: Tóth F. (liberó), Vezsenyi, Petőváry, Berkó, Kiss G. 7, Kump. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini. 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában