Jótékonysági torna

2023.07.18. 11:49

Fiatalokat támogatnak a focitorna bevételéből

Harmadik alkalommal rendezte meg a napokban a Patrióta Békéscsaba Egyesület a Patrióta Jótékonysági Sportnapot, amely tulajdonképpen egy kispályás labdarúgó-torna volt, 10 csapat részvételével a békéscsabai Tréning Centerben.

Gajdács Pál

Országszerte hatalmas népszerűségnek örvend a kispályás foci, így van ez Békéscsabán is, így határozták el két évvel ezelőtt magukat a Patrióta Békéscsaba Egyesületnél, hogy meghirdetik a karitatív célokat szolgáló tornájukat, amellyel hagyományt is teremtettek.

Bodóczi István főszervezőtől, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy az egyesület, a vállalkozók és a résztvevő csapatok közös összefogásának eredményeként egyesületük közel hétszázezer forint értékben tizenöt békéscsabai fiatalt tud támogatni.

– Felvettük a kapcsolatot Békéscsabán a Sofőr Sulival és a tizenöt fiatalnak a jogosítvány megszerzésében nyújtanánk ötven-ötvenezer forintos támogatást – tájékoztatott Bodóczi István.

A focitornát a gyulai S Big Fish Lake nyerte a Sörbár, az LTP FC és a Black Top csapata előtt. A jótékonysági sportnapon nemcsak a foci művelői, hanem a családtagok, a gyerekek is megtalálhatták a számításaikat, hiszen kézműves foglalkozásokat és egyéb programokat is tartottak.

– Étellel kedveskedtünk nemcsak a csapatoknak, hanem a tagokat elkísérő szurkolóknak, családtagoknak is. Különdíjat kapott a fiatalokból álló Békés Jabba csapata, melynek tagjai ugyan Budapesten élnek, tanulnak, de a torna kedvéért eljöttek Békéscsabára – mondta a sportnap főszervezője. 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában