Röplabda

2023.07.28. 11:19

A csehek is kifogtak a magyar csapaton

Az elmúlt heti szlovákiai túra után (két hivatalos és egy nem hivatalos találkozót vívtak a felek, mindhárom mérkőzést a házigazdák nyerték) Csehországban folytatta az Európa-bajnokságra való felkészülést a magyar női felnőtt válogatott.

Gajdács Pál

A magyar női felnőtt válogatott.

Klubszinten a Vasas Óbudánál tevékenykedő görög szakember, Jannisz Atanaszopulosz által irányított cseh nemzeti csapat Tábor városában fogadta a mieinket csütörtökön. A találkozó első felében jól a játszott a magyar együttes, ám a szorosan elveszített második játszma rányomta bélyegét a játékra és végül 3:1 arányban a hazaiak nyertek. A felek a két szövetségi kapitány megállapodása alapján egy ráadásszettet is játszottak, melyet szintén Csehország nyert, 25:21 arányban.

A magyar együttesben a Swietelsky-Békéscsaba játékosai közül Pintér Andrea (6 pont), Kump Alíz (5) és Glembóczki Zóra (4) is a kezdőhatosban kapott helyett, de szerephez jutott a liberó, Kertész Petra is.
Csehország–Magyarország 3:1 (–20, 24, 18, 16)
Felkészülési női röplabda-mérkőzés, Tábor. Magyarország: Pintér 6, Boskó, Glemboczki 4, Kump 5, Németh A. 24, Kiss G. 8. Csere: Tóth F., Kertész (liberók) Berkó, Petőváry 3, Lászlop 2, Török 6, Nacsa-Pekárik 1. Vezetőedző: Alessandro Chiappini. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában