Erőemelés

2023.06.05. 10:33

Szakállas csúcsokat döntött meg a békéscsabai erőemelő a magyar bajnokságon

Nyolc (!) országos csúcsot is megdöntött az ifjúsági korú Sajben Dániel vasárnap a budapesti Papp László Budapest Sportarénában megrendezett II. osztályú RAW (nyomóruha nélküli) felnőtt erőemelő magyar bajnokságon. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület versenyzője az 59 kilogrammos súlycsoportban győzött 404 kg-os eredménnyel, 19 kg-al megjavítva a 10 éve fennálló ifjúsági összetett országos csúcsot.

Petri Regina, Mucsi Noémi, Szabó Ágnes, Sajben Dániel.

 

– Guggolásban 137,5 kg sikerült, ami szintén rekord az ifiknél, ezt már kilenc éve állították fel – számolt be Szabó Ágnes, a békéscsabai szakosztály edzője. – Dani fekvenyomásban 90 kg-ig jutott. Felhúzásban tarolt, ifiként a 176,5 kg-ot sikeresen teljesítette, ezzel megdöntötte a 2014-ben felállított ifjúsági, a 2023-ban felállított junior és az ötéves felnőtt országos rekordot. Továbbá ezzel a felhúzásával megdöntötte a ruhás (EQ) ifi, junior és felnőtt csúcsot, a csabai fiatal így nyolc országos rekordot javított meg.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesületből még további két ifjúsági korú versenyző indult a felnőttek között, azzal a céllal, hogy éremmel, és egyéni csúcsaikat megdöntve végezzenek a versenyen.

A 84 kg-osok között Petri Regina 330 kg-os összetett eredménnyel, egyéni csúccsal, ezüstérmes lett. Guggolásban 112,5 kg, fekvenyomásban 60 kg, felhúzásban 157,5 kg a teljesítménye, amivel megjavította az általa felállított ifjúsági országos csúcsot.

Mucsi Noémi a +84-ben 337,5 kg-ot teljesített, ami új egyéni csúcs és a második helyre volt elegendő. Guggolásban 130 kg (egyéni rekord), fekvenyomásban 62,5 kg, felhúzásban 145 kg-ot teljesített (egyéni rekord).

Az Orosházi Toldi SE-ből az ifjúsági korú Farkas Krisztofer indult, aki összetettben 345 kg-ot (guggolás: 130 kg, fekvenyomás: 65 kg, felhúzás: 150 kg) ért el, ami a 8. helyet eredményezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában