Atlétika

2023.06.09. 14:17

Oláh Barbara: jó esélyek a vb-indulásra

Litvániában állt rajthoz pénteken Oláh Barbara, a Kopp Békéscsabai Atlétika Club olimpikon gyaloglója. Tóth Sándor versenyzője a 49. alkalommal megrendezett alytusi nemzetközi viadalon a nagyszerű 1:35:31-es idővel ért célba 20 kilométeren.

Gajdács Pál [email protected]

Oláh Barbara olimpikon gyalogló

Fotó: Imre György

Bár még nem jelenthető ki biztosan, és a részvételi feltételek is nagyon összetettek, de Barbara ezzel az eredménnyel nagyon közel került ahhoz, hogy ott legyen az augusztusi budapesti világbajnokságon

 – mondta lapunknak Tóth Sándor vezetőedző. 

Idő, és a versenyeken szerzett pontok, illetve a ranglista alapján lehet kvalifikálni a világbajnokságra. Az időeredménye egészen jó!

 – tette hozzá a szakember.
Rendkívül erős nemzetközi mezőny állt rajthoz csütörtökön Budapesten a Magyar Nagydíj Sorozat versenyén, amely egyben a Nemzetközi Atlétikai Szövetség bronz fokozatú eseménye is volt. A világ szinte minden tájáról érkeztek atléták a Lantos Mihály Sportközpontba.

 

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club részéről ketten indultak, s mindketten több mint biztató eredménnyel rukkoltak elő.

 

A tavaszi szolnoki felkészülési versenyen 61,09 méterrel a világ akkori tizenegyedik, Európában a harmadik legjobb eredményét elérő Bogdán Annabella megközelítette idei legjobbját és az MTK-s Moravcsik Angéla (57,89 m) 58,39 méterrel megnyerte a gerelyhajítók versenyét.
A hosszú ideig sérüléssel bajlódó Nadj Levente a férfi 400 méteres síkfutásban állt rajthoz, és 47,32 másodperces idővel a 6. helyen ért célba. Esetében most inkább az időeredmény a hangsúlyos, Erdős Péter és Adorján László versenyzője két évvel ezelőtt volt képes hasonlóra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában