Labdarúgás - NB III.

2023.06.09. 11:18

Jön a sorsdöntő visszavágó

Egy hosszú idényre tesz pontot vasárnap az Orosházi MTK-ULE csapata, amely az NB III-as osztályozó visszavágóját vívja 17 órától Szombathelyen. A találkozót a jelentős érdeklődésre való tekintettel a Haladás Sportkomplexumában vívják a felek.

Bakulya Mihály [email protected]

Az orosháziaknak erőn felül kell teljesíteniük, hogy elérhessék a hőn áhított célt. Fotó: Bohus Krisztián

Labdarúgás Ahogy az első mérkőzés kapcsán már megírtuk, a viharsarki alakulat hendikeppel várja a vasi összecsapást, hiszen a Mátrai Sándor Stadionban 2–1-re a zöld-fehér színeket viselő vendégek nyertek, ezzel pedig előnyből kezdhetik a párharc második felvonását. Az orosháziak szempontjából a képlet végtelenül egyszerű: két találattal kell felülmúlniuk a házigazdákat ahhoz, hogy július végén magasabb osztályban kezdhessenek. Egygólos sikerük esetén hosszabbítás során harcolhatnák ki ezt, a legvégső esetet pedig a büntetőpontról elvégzett rúgások jelentik, amennyiben a ráadás nem hozna változást.

– A hazai mérkőzés eredménye természetesen csalódáskeltő volt, még sem traumaként éltük meg. A játékosokkal töviről hegyire átbeszéltük a kilencven perc hozadékát és arra a konklúzióra jutottunk, hogy közel sem lefutott még a párharc, igaz ehhez számunkra mindenképpen győzni kell – mondta elöljáróban Buza Barnabás, a kék-fehérek trénere.

A szakember szerint csapatának jobban kell beleállnia a meccsbe, mint idehaza tette, ahol majd félórára volt szüksége, hogy felvegye a vendégek által diktált ritmust. Most ez nem lesz megengedhető.

– Nagyon jó csapatot ismertünk meg a szombathelyi együttesben. Az első félidő első felében domináltak, fölénk nőttek, a meccs összképe alapján azonban nem voltak jobbak. Ha sikerül kivitelezni, amit eltervezünk, akkor visszavághatunk. Egyébként nincs különösebb veszteni valónk, hiszen hátrányban vagyunk, és ránk vár egy fárasztó hosszú utazás. Már várjuk a meccset, a klub mindent biztosít a zavartalan felkészüléshez, szeretnénk ezt honorálni a fiúkkal. Meglátjuk mit hoz a vasárnap, mindenesetre nagyon bízom a csapatban, megpróbálunk továbbjutni – hangzott a tréner helyzetjelentése.

Buza Barnabás dolgát némileg megkönnyíti, hogy minden játékosára számíthat. A csapat már szombaton útra kel, az úti célja Sárvár lesz, ahol a szállás mellett edzéslehetősége is lesz délután. A vasárnapi ebéd után pedig irány Szombathely, ahol az NB III-as szerepvállalás lesz a tét!

A találkozót Kovács Imre vezeti majd, akinek a munkáját Kiss Balázs és Czeglédi Barna segíti az oldalvonal mellől, Holczbauer Flórián pedig a félpályánál, negyedik játékvezetőként..

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában