Röplabda

2023.06.06. 20:41

Az Egyesült Államokból hazatérő válogatott feladóval erősít a BRSE

Magyar válogatott feladóval erősített a Swietelsky-Békéscsaba extraligás női röplabda-csapata, a következő idényt ugyanis a bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes viharsarkiaknál tölti az Egyesült Államokból hazatérő Kotormán Réka.

Beol.hu

Kotormán Réka válogatott mezben: balról a második Pintér Andrea mellett

Fotó: Földi Imre/NS

A 23 éves Kotormán Réka az előző szezonokban az amerikai egyetemi bajnokságban röplabdázott, ahol két idényt húzott le az Iowa Western Community College-ben, majd átnyergelt a Louisiana Ragin’ Cajunhoz. Előtte az Extraligában gyűjtött tapasztalatot, először 2016-tól egy szezonon át a Vasas Óbuda, majd a következő évben a Fatum-Nyíregyháza, 2018-tól pedig az MTK Budapest színeit képviselte, utóbbi gárdánál már volt alkalma együtt dolgozni Tóth Gáborral, a Swietelsky-Békéscsaba jelenlegi vezetőedzőjével.

A 175 centiméter magas feladó tavaly az Arany Európa-ligában Románia ellen lehetőséget kapott még a német Andreas Vollmer által irányított a magyar felnőtt válogatottban, 2017-ben pedig a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) is magára ölthette a címeres mezt, többek között leendő klubtársa, Glemboczki Zóra társaságában.

Az egyéves szerződést aláíró Kotormán Réka elmondta, voltak ajánlatai itthonról és külföldről is, és rendkívül motiváltan tér vissza Magyarországra.

A 2000. február 25-én született Kotormán Réka híres sportcsalád sarja, édesapja, a korábbi válogatott kézilabdázó, Kotormán Attila, édesanyja, a röplabda válogatott Halász Márta.

Hogy miképpen képzelik el a jövőt a BRSE-nél, arról Baran Ádám elnök beszélt podcastunkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában