Labdarúgás

2023.05.10. 14:15

Megyeri labdarúgók extrém büntetése

Extrém büntetéseket is kiszabott keddi ülésén az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB). A fókuszban a Mezőmegyer–Orosháza kupamérkőzés szerepelt, ahol a rendező klubot és két játékosát is súlyos szankciókkal sújtották – derül ki az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság által kiadott hivatalos értesítőből.

B. M.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A május 3.-án megvívott kupacsata első félidejének végén kiállított Benyó Norbert esetében hozott drákói döntést a grémium, az ámokfutásba kezdő labdarúgóra november 30-ig szóló eltiltást rótt ki. Az egy perccel többet pályán töltő klubtársa, Láza Dévald Márk számára is véget ért az idei bajnoki év, az ő szolgálataira június 30-ig nem számíthatnak a narancs-feketék. A klubnak a színes lapok miatt kell még fizetnie, illetve a sportszövetségi ellenőr költségeit kell állnia két mérkőzésen. Nem időre szól a gádorosi Tóbiás Nándor büntetése, de őt is hosszú ideig nélkülöznie kell csapatának, tekintettel arra, hogy a játékvezető indokolatlan inzultálása miatt 7 bajnokin nem léphet pályára, azaz vele leghamarabb szeptemberben találkozhatunk legközelebb.

A felnőtt mérkőzéseken kiállított játékosok közül Simonka Damján (Kétegyháza) 3, Darócz Achilles (Kétegyháza), Bok Tibor (OMTK-Rákóczi), Kovács I. József (Kevermes), Boros Ádám (Lőkösháza), Kukla Tamás (Medgyesegyháza) és, Novodomszky Soma egy-egy soron következő bajnoki mérkőzést kénytelen kihagyni.

Láza Dévald Márkot (Mezőmegyer) 2023. június 30-ig, Benyó Norbertet 2023. november 30-ig tiltották el minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Az utánpótláskorú labdarúgók esetében Hajdú Levente (Sárréti Gyöngyhalász U14) egy bajnoki mérkőzéstől, Jámbor Attila József (Tótkomlós U17) egy soron következő futsal-mérkőzéstől lett eltiltva.

A FEB Békéssámsoni SK sportszervezetét írásbeli figyelmeztetésben részesítette, amiért a játékvezetői öltözőben nem biztosította a tisztálkodáshoz szükséges meleg vizet.

A Mezőmegyer SE sportszervezete 2, a Kamuti SK 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésen sportszövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére lett kötelezve. Színes lapok miatt a Mezőmegyer SE 10 000, a Kétegyházi SE 6000, a Mezőberényi LE 5000, a Szabadkígyósi SZSC 5000, a Csabacsűdi GYLSE 5000 forint pénzbüntetést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában