Sakk

2023.05.20. 13:21

Horváth Kristóf az élre állt Gyulán

Gyulán, a Hőforrás Hotel és Üdülőszövetkezet konferenciatermében szombaton délelőtt folytatódott a 7 fordulós, svájci rendszerű Csomós János emlékverseny, amellyel a Gyulai SE sakk csapatának 2019 augusztus végén, 68 éves korában elhunyt egykori emblematikus játékosára emlékeznek.

Az 5. fordulóban az A-csoportban döntetlennel zárult a két FIDE-mester, Zámbó Zoltán, és a kisújszállási színekben versenyző dévaványai Fekete Albert csatája. A két fiatal diósgyőri sakkozója partiját Horváth Kristóf nyerte, aki így 4 pontjával egyedül vezeti a mezőnyt, mögötte hét játékos áll 3,5 ponttal.  

Az élcsoport állása az 5. forduló után: 1. Horváth Kristóf (DVTK)  4 pont, 2. Fekete Albert (FM, Kisújszállási SE) 3,5, 3. Samu Sorin-Mihai (román) 3,5.

A B-csoportban a Békési TE tehetséges fiatalja, Vértes Imre remizett Kozák Tiborral, a Péti MTE sakkozójával. Ebben a csoportban is nagy csata folyik a végső győzelemért, jelenleg hét sakkozónak van 4 pontja. 

Az élcsoport állása az 5. forduló után: 1. Szunyogh István (Ezüst Huszár Sakk Egyesület) 4 pont, 2. Botos József (Dunaharaszti MTK) 4, 3. Vértes Imre (Békési TE) 4.

 

Címkék#sakk#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában