Kézilabda - NB II.

2023.05.22. 17:30

Három női csapat is győztesen került ki a hétvégi csatákból

A Szarvasi NKK, a Gyulasport Nkft. és a Szeghalmi NKC is győzelemmel zárta az NB II.-es női bajnokság utolsó előtti fordulóját.

BMH-összeállítás [email protected]

Az első félidő első perceiben szoros volt a mérkőzés.

Fotó: Für Henrik

Mezőtúri AFC–Orosházi NKC U22 29–28 (16–14)

NB II.-es női mérkőzés. Mezőtúr, 70 néző. Vezette: ifj. Babity, Czövek. Orosháza U22: Kovács J. – Fehér 1, Prozlik 3, Igaz 1, Csompora 3, Péter 7, BALASKÓ 9 (1). Csere: Tukarcs (kapus), Leczkési 1, Mészáros 3 (3), Faragó. Edző: Nagy Ferenc. Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 7/4.

Az orosháziak tartalékosan és a hétközi korosztályos mérkőzéssel a lábakban álltak ki Mezőtúron, de így is többször vezettek, s ha nem hagynak ki három hétméterest, akár nyerhettek is volna.

Nagy Ferenc: – Nagyon sokat kivett belőlünk a hétközi korosztályos mérkőzés. Teljes keret híján erre voltunk ma képesek. 

Békéscsabai ENKSE U19–CZ-Gyulasport 28-40 (14-19)

NB II, női. Békéscsaba, 70 néző. Vezette: Serfőző Krisztián, Serfőző Roland. Békéscsaba: Madera-Domokos – Károlyi 3, Weigert, Sándor 4, Ancsin 3, Majoros 7 (1), Pétervári 1. Csere: Tóth R., Petrovszki (kapusok) Krajcsó 3, Weigert, Kovács K. 2, Téglás 1, Fazekas 4, Boruzs, Gajdács. Edző: Fábián Csaba. Gyula: Mike – Gelegonya 3, Ilyés 3, Szögi 10 (1), Ladics 5, Vólent 3, Nagy P. 3. Csere: Antal (kapus), Lukács 5, Farkasinszki 4 (1), Szabó K. 2, Szalkai, Kertes, Németh Cs. 2, Szabó R., Miklya. Edző: Zöldi-Tóth Katalin. Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Csak a mérkőzés elején volt szoros a találkozó, a folytatásban ugyanis belehúztak a gyulaiak és olykor szép játékkal nagy különbséggel győzték le a fiatal békéscsabai csapatot.

Fábián Csaba: – Csütörtökön még korosztályos bajnoki mérkőzést játszottak a lányok, emiatt is fáradtan mozogtak. Voltak jó és gyenge szakaszai is a játékunknak.

Zöldi-Tóth Katalin: – Az első félidő első perceiben szoros volt a mérkőzés, de ezután jó egyéni teljesítményekkel az ellenfél fölé nőttünk.

PC Trade Szegedi NKE–Csorvási SK 41–22 (22–8)

NB II, női. Szeged, 50 néző. V.: Major, Szuromi. 

Csorvás: Zsiga – Tóth-Greksza, Kereki 2, Popol 1, IVANICS D. 9 (2), GÖMÖRI 9, Márton R. 1. Cs.: Lestyán (kapus), Biró, Mokrán, Petrovszki. Edző: Ivanics-Gyemó Anita, Baráth Lajos. Kiállítások: 0, ill. 0 perc. Hétméteresek: 0, ill. 2/2. A tartalékosan, mindössze 11 fővel elutazó csorvásiak nem tudtak komoly ellenállást tanúsítani a bajnok otthonában. 

Ivanics-Gyemó Anita: – A lényegesen jobb játékerőt képviselő bajnok Szeged ezen a mérkőzésen is bebizonyította, hogy méltó a feljutásra.

Szarvasi NKK–Mizse KC 32–21 (18–11)

NB II, női. Szarvas, 100 néző. Vezette: Grézló, Miklós. Szarvas: NAGY B. – Kovács B. 3, Szöllősi 4, HAJDU 4, Papp 5 (5), Balogh V. 3, BUZÁSI 9. Csere: Skorka (kapus), Fodor, Nagy E. 3, Milyó 1, Száva, Trnyik, Tasgyik, Závoda. Edző: Száva Flórián. Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 5/5. A szarvasiak a feljavuló kapusteljesítménynek is köszönhetően gyors indításokkal elléptek a mizseiektől és a szünetig hétgólos előnyt alakítottak ki. A második félidőre felpaprikázva jöttek ki a vendégek, és elkezdtek faragni a hátrányukból. Nagy Barbara védései után azonban feljavult a szarvasi támadójáték is és az utolsó tíz percben már csak a különbség volt kérdéses. 

Száva Flórián: – Végig irányítva a játékot megérdemelt győzelmet aratott a csapat. Köszönöm az egész évi teljesítményt.

További eredmény: Szeghalmi NKC–Bácsalmási PVSE 38–37 (22–20).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában