Röplabda

2023.04.14. 10:38

Szakmáry Gréta visszavonul a válogatottól

Nem szerepel többet a magyar női röplabda-válogatottban az eddigi csapatkapitány Szakmáry Gréta.

G. P.

Szakmáry Gréta

A 31 esztendős ütőjátékos a magyar szövetség honlapján elmondta: maximum még két évet tervez játszani, ahhoz azonban, hogy ezt a legmagasabb szinten tehesse meg, szüksége van a nyári pihenésre.

– Nem volt egyszerű meghoznom ezt a döntést, mert rengeteg szép emléket gyűjtöttem az elmúlt tizenkét évben, mióta a nemzeti csapatot erősítem – fogalmazott videóüzenetében az olasz Cuneo idegenlégiósa, aki 2015-től két évig Békéscsabán röplabdázott, ahol két magyar bajnoki és Magyar Kupa aranyérmet szerzett és egy trófeát a Közép-európai Ligában is begyűjtött.

A 126-szoros válogatott játékos pályafutása Nyíregyházán kezdődött, utána sorrendben Gödöllőn, Békéscsabán, a német Schwerinben és a török Aydinban szerepelt Olaszország előtt. 

A magyar válogatottban 2012-ben mutatkozott be és ott volt az elmúlt négy Európa-bajnokságon, 2015-ben megnyerte az Európa-ligát, továbbá a tavalyi selejtezőkön főszerepet vállalt a nemzeti csapat újabb Eb-kvalifikációjában is. Utolsó mérkőzését tavaly szeptemberben a portugálok elleni Eb-selejtezőn játszotta Békéscsabán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában