Eredményhirdetés

2023.04.24. 18:07

A Szegya csapata nyerte a lövészversenyt – galériával

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a Békés Megyei szervezetének közreműködésével rendezték meg a II. BSzC-MATASZ Lövészversenyt. Az ünnepélyes eredményhirdetést hétfőn tartották a BSZC Szent Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban.

Gyemendi Réka [email protected]

A Szegyások állhattak fel a dobogó legfelsőbb fokára

Fotó: Imre György

Az eseményen jelen volt Gulyás László nyugállomány alezredes, a MATASZ Békés Megyei Szervezetének alelnöke; Mucsi Balázs Sándor, a BSZC főigazgatója; Uhljár Erik, a BSZC kancellárja; Vörös Ferenc rendőrezredes, a Békés Vármegyei Rendőrfőkapitányság főkapitánya; Kiss Norbert, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főispáni kabinet kabinetvezetője; Tálas József Csaba, a BSZC Szent Györgyi Albert Technikum és Kollégium igazgatója, a rendezvény házigazdája.

A verseny szervezője Gregor László tartalékos százados, a MATASZ városi elnöke, illetve Gyurkó Attila, a BSZC Szent Györgyi Albert Technikum és Kollégium oktatója volt.

Tálas József Csaba igazgató köszöntőjében elhangzott, a MATASZ támogatásával, Kiss Norbert szervezésével és Gyurkó Attila szakértelmével tavaly létrejött egy egyfordulós verseny, aminek nagyon kedvezőek voltak a tapasztalatai. Így idén, a második lövészverseny kapcsán már több iskolára kiterjedő, BSZC-szintű versenyt szerveztek. Hozzátette, a megmérettetéssel kapcsolatban több jövőbeli tervük is van.

– Örülök neki, hogy egy nagyon nívós és színvonalas versenyt rendeztünk meg, ami bízom benne, hogy mindenkinek élményt jelentett. A lövészet nagyon sok mindent magában foglal, tudást, sportot, elkötelezettséget, és talán egy kis szórakozást is. Sok lehetőség nyílik arra, hogy a különböző iskolákban tanuló diákok megismerjék egymást kötetlenebb formában és összemérhessék a tudásukat – fogalmazott.

Mucsi Balázs Sándor, a BSZC főigazgatója elmondta, maga is lőtt fiatal korától kezdve, ami nagyon szép élményeket hozott neki.

– A sportlövészet nem minden nyugati országban engedélyezett. Ha valaki például Németországba látogat, ott sincs lehetősége gyermekként sportlövészetet folytatni ily módon, ahogy mi tesszük. Ebben a környezetben annak a hatezer diáknak, aki a BSZC-be jár, nekik sok olyan lehetőségük van, ami egyrészt a szakmához, vagy egyszerűen a sportszeretethez kapcsolódik – fogalmazott a főigazgató.

Gulyás László nyugállomány alezredes katonai szemszögből értékelte a versenyt. Ismertette, 23 éve rendezik már meg a honvédelmi versenyt a vármegyében, amiből két évvel ezelőtt egy technikai elemet, a lövészetet kiemelték, ami véleménye szerint a legkatonásabb, legnagyobb fegyelmezettséget igénylő sportág, szakág.

Végül Gyurkó Attila, a BSZC Szent Györgyi Albert Technikum és Kollégium oktatója és a versenysorozat főszervezője értékelte a versenyt. Elhangzott, idén már négy helyszínen folyt a megmérettetés, ezek között voltak zárt-és nyitott lőterek, a résztvevők pedig lőhettek napsütésben vagy havas esőben. Azt is hangsúlyozta, jövőre szeretnék a versenyt városi szintre emelni, erről már zajlanak az egyeztetések.

Így alakult a végeredmény

Az ötödik helyen a Kemény Gábor Technikum és Szakképző Iskola csapata végzett. A negyedik helyezett holtversenyben a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium, illetve a Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium lett. A harmadik helyen a Trefort Ágoston Technikum Szakképző Iskola és Kollégium végzett, míg a második helyezett a Nemes Tihamér Technikum és Kollégium lett. Az első helyen a Szent Györgyi Albert Technikum és Kollégium végzett.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában