Röplabda

2023.02.19. 19:35

Magas színvonalú rangadót nyert meg a BRSE - galériával

Elvette a bajnok Vasas Óbuda veretlenségét a Swietelsky-Békéscsaba a női röplabda Extraligában, amely a vasárnap esti békéscsabai szuperrangadón három szettben múlta felül riválisát. Mindez azt jelenti, hogy még nem dőlt el, hogy melyik csapat nyeri az alapszakaszt.

G. P.

Fotó: Imre György

Felváltva vezettek a csapatok az első szett elején, hazai oldalon Pintér Andrea és Ralitsa Vaszileva járt élen a pontgyártásban, a vendégek megosztoztak egymás között. A játszma derekán aztán belelendült a Békéscsaba, köszönhetően részben az ekkorra már maximális fordulatszámra felpörgő Marta Drpának is. Négy-öt pontos különbséggel vezetett a BRSE, a hajrára pedig már nyolccal is és különösebb izgalom nélkül fejeződött be a játék, Ceyda Aktas sikeres akciójával.

A második felvonás is úgy alakult, ahogy az első, hol itt, hol ott születtek a pontok. Vaszileva és Drpa továbbra is remekelt, előbbi egy szenzációs ásszal sokkolta az ellenfelet. Három ponttal elhúzott a Csaba, de a bajnok fordított. Innentől kezdve ismét felváltva születtek a pontok, s vezettek a csapatok. Óriási csata zajlott a pályán, 17:18-nál fantasztikus labdamenetet láthatott a publikum, amikor Molcsányi nagyot mentett, s amit Bodnár fejezett be. Drpa ászával vette át ismét a vezetést a Békéscsaba. Három szettlabdához jutott a hazai csapat, s csak egyet szórakozott el, a játszmát Vaszileva zárta le.

A harmadik felvonás első szakasza hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint az első kettő.10:8-as Vasas vezetésnél Tóth Gábor kért időt, a csapat pedig változtatott, két pontos hátrányból két pontos előny lett. A Vasas azonban nagyon „kapart” és 17-nél beérte vendéglátóját. Már-már úgy nézett ki, hogy szépít az ellenfél, de Drpa vezérletével visszajött a Csaba, meccslabdához is jutott. A Vasas azonban fordított, de nem tudta kicsikarni a negyedik játszmát, mert sorrendben Drpa, Bodnár labdájára sem tudtak reagálni a vendégek, majd Vaszileva lezárta a csatát.

A bajnokság során először verte meg nagy riválisát a Békéscsaba.

Swietelsky-Békéscsaba–Vasas Óbuda 3:0 (17, 22, 25)

Extraliga női mérkőzés. Békéscsaba, 1600 néző. V.: Mezőffy, Adler Békéscsaba: Drpa 26, Vaszileva 10, Bodnár 7, Pintér 7, Aktas 9, Bagyinka 4. Cs.: Molcsányi (liberó), Glemboczki, Olijnik, Vezetőedző: Tóth Gábor. Vasas: Bannister 9, Török 7, Szkripak 1, Papp O. 3, Fricová 11, Abdülazimova 8. Cs.: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi, Kump 2, Fábián 3, Jámbor, Bojko 6. Vezetőedző: Janisz Athanaszopulosz.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:6, 8:6, 16:12, 23:15. 2. szett: 4:5, 9:6, 15:15, 19:20, 23:21. 3. szett: 8:6, 8:10, 14:11, 17:15, 17:20, 22:21, 24:23, 26:25.

Tóth Gábor: – Az volt a legfontosabb, hogy a játékosok bíztak magunkban. Ezen kívül kevés volt a ki nem kényszerített hibánk, pontosan nyitottunk és jól működött a blokkvédekezés. Amikor ez mind összeáll, akkor van remény! Ezen az úton kell továbbmennünk!

Janisz Athanaszopulosz: – A Békéscsaba jól játszott, jobban készen állt erre a meccsre, mint mi. A blokkvédekezésben hatalmas különbség volt a javukra, Drpát nem tudtuk megállítani, ez pedig döntőnek bizonyult. Remélem, mindenki számára jókor jött ez a pofon, keddtől még keményebben kell dolgoznunk, pénteken Balatonfüreden pedig újra megpróbáljuk megszerezni az alapszakasz-elsőséget. Annak mindenképpen örülök, hogy Taylor nem sérült meg komolyan, az pedig biztos, hogy ennél sokkal jobban kell játszanunk, ha az aranyérmekért akarunk harcolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában